HÉV-karbantartás: pótlóbuszok június 15. – július 7-ig

2019. június 19.

Buszokkal pótolják a HÉV-szerelvényeket több mint három héten át, 2019. június 15. szombat üzemkezdettől július 7. vasárnap üzemzárásig Békásmegyer és Szentendre között, a vonal felújítása miatt.

Pályakarbantartás miatt nem közlekedik a H5-ös HÉV Békásmegyer és Szentendre között 2019. június 15. szombat üzemkezdettől július 7. vasárnap üzemzárásig, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak.

A H5-ös HÉV szerelvényei a Batthyány tértől csak Békásmegyer állomásig közlekednek. Békásmegyertől, a 160-as busz eredeti végállomásától (a Csobánka téri buszfordulóból) Pomázig H5A, illetve Szentendréig H5 és H5E jelzéssel HÉV-pótló járatokkal lehet utazni. Az autóbuszokra a 943-as éjszakai járat megállóhelyein lehet felszállni (kivéve Szentendrén és Pomázon Békásmegyer felé, ahol a VOLÁNBUSZ-állomáson állnak meg).

A H5-ös járat Budakalászon és Pomázon át, az útvonalon érintett megállóhelyeket kiszolgálva jár. A H5A jelzésű pótlóbusz csak Budakalász és Pomáz településeket érinti, a H5E pedig gyorsjáratként közlekedik, Pomáz érintése nélkül.

A pótló járatokon a HÉV menetjegyek és bérletek érvényesek.

Forrás: https://bkkinfo.hu/?cel=hir&id=66580

A MÁV-HÉV részletes tájékoztatója