Ha szombat, akkor szerenád!

2020. április 24.

Ne csodálkozzon, ha szombat délután szerenádot hall a térről… Nyissa ki az ablakot, menjen ki az erkélyre, és hallgassa szeretettel a koncertet! Hiszen önnek szól, aki otthon marad, és önnek szól, aki értünk dolgozik!

Minden héten szombaton, 17 órakor egy rövid, élőzenei produkcióval lep meg egy-egy szentendrei lakóközösséget a Szentendrei Kulturális Központ. A félórás Kultszerenádot szentendrei kötődésű, a rendezvényeiken gyakorta fellépő művészek, zenészek adják. Őket ezzel a fellépéssel szeretnék támogatni.

A rövid, élő koncert szervezésének ötlete abból ered, hogy az elmúlt hetekben az online tér lett a kulturális élményszerzés egyetlen forrása. Azok, akik viszont nincsenek jelen a világhálón, nem részesülnek ebben a lehetőségben, még inkább megérzik a bezártságot. A Kultszerenád valós térben zajló koncertjei kapcsolatot teremtenek a lakókkal, minőségi élményt nyújtanak, kicsit kizökkentik az embereket a hetek óta tartó nehéz helyzetből.

A hétvégi szerenádot azok is élvezhetik, akik hétköznap a munkájuk miatt eljárnak otthonról. A Kulturális Központ azt reméli, így sokan részesülhetnek az élményben azok közül is, akiknek a pandémia helyzetben veszélyes munkájuk van, így például az egészségügyben, a boltokban dolgozók, a szemétszállítók.

Az elmúlt héten Szczuka Panka jazz énekes sanzonokkal, jazz „örökzöldekkel” lepte meg a közönséget. Április 25-én, a következő Kultszerenádon swinggel szórakoztatja majd a Püspökmajor lakótelepen élőket a Sillage de Piaf zenekar. (A duó tagjai: Orbán Borbála – ének, Makk András – gitár)

A Kultszerenádok szigorúan az egészségügyi óvintézkedések betartásával zajlanak.

A szervezők kérik az érdeklődőket, maradjanak lakásukban, és a koncertet az ablakból, erkélyről nézzék és hallgassák!

 

A szerenádokat a Szentendrei Kulturális Központ Facebook oldalán élőben közvetíti.

Információ: szentendreprogram.hu, Szentendrei Kulturális Központ facebook oldala