GYIK Műhely Szentendrén – nyílt nap október 17-én a MűvészetMalomban

2021. október 14.

2021. október 17-én a MűvészetMalomban tart nyílt napot a GYIK Műhely. Az érdeklődők délelőtt 10-12 óra között, valamint délután 14-16 óra között ismerhetik meg a műhely novemberben induló foglalkozásait.

A GYIK Műhely novembertől szerdánként és péntekenként tart foglalkozásokat az érdeklődő gyermekek számára.

SZERDA

Csoportvezetők: Kovács Réka és Varga Virág festőművészek

ÁllatoZoo csoport 6-8 éveseknek

15.00-16.30-ig

Botanika csoport 9-12 éveseknek

17.00-18.30-ig

 

PÉNTEK

Csoportvezetők: Menyhért Juci művészeti elemző és Tettamanti Ádám festőművész

Padlásváros csoport 6-8 éveseknek

15.00–16.30-ig

METROPOLIP csoport 9-12 éveseknek

17.00–18.30-ig

Bővebb információ: gyikmuhely.ferenczy@gmail.com

Az alábbiakban a GYIK Műhely szentendrei csapatának ismertetőjét olvashatják.

„A Ferenczy Múzeumi Centrum és a GYIK Műhely Alapítvány közös célja a kortárs művészetpedagógia támogatása. Teret adunk a valódi alkotás élményének, gyerekeknek és felnőtteknek, alkotni vágyó pedagógusoknak!

Minden csoport egy saját témát jár körbe egy év alatt. Alkotunk egyénileg és közösen, síkban és térben, kis és nagy méretekben, beszőjük a teret pókként vagy épp becsomagoljuk. Használunk régi írásvetítőt vagy zöld hátteres fotós trükköket, tapétaragasztót kenünk és gipszet keverünk, kincseket rejtünk és keresünk. Megismerkedünk az anyagok és eszközök bátor és kísérletező használatával, a kortárs és a 20. századi művészet izgalmas szereplőivel, munkáik motivációival.

Művésztanáraink képzőművészek, akik a GYIK Műhely módszertanára építve tervezik hétről hétre az alkotófoglalkozásokat.

Az alkalmak egymásra épülnek, fontos a kialakuló összetartozás és együttes munka, ezért alkalmilag nem látogatható, de csatlakozni az év folyamán bármikor lehet!

Nem rajzolni és festeni tanítunk, az eszköztárunk és céljaink annál tágasabbak, a gyermeki kreativitás táplálása és megőrzése az elsődleges cél. A GYIK egy képzőművészeti játszótér, ahol megjelennek más tudományos és művészeti ágak elemei is.

A GYIK Műhely a Magyar Nemzeti Galéria épületében 1975 óta az alkotó gyerekek műterme, kísérleti művészetpedagógiai műhely, ahol képzőművészek és más alkotók vezetésével tapasztalhatják meg a valódi alkotás motivációit, szellemiségét úgy, hogy az lehetőleg életre szóló útravalóként szolgáljon nekik, segítse a harmonikus felnőtt személyiség kialakulását.”