GYIK Műhely a MűvészetMalomban

2021. szeptember 30.

A GYIK Műhely 1975 óta az alkotó gyerekek műterme, kísérleti művészetpedagógiai műhely, ahol képzőművészek és más alkotók vezetésével tapasztalhatják meg a valódi alkotás motivációit, szellemiségét úgy, hogy az lehetőleg életre szóló útravalóként szolgáljon nekik, segítse a harmonikus felnőtt személyiség kialakulását.

Az alábbiakban a GYIK Műhely szentendrei csapatának felhívását, ismertetőjét olvashatják.

„Nem rajzolni és festeni tanítunk, az eszköztárunk és céljaink annál tágabbak, a gyermeki kreativitás táplálása és megőrzése az elsődleges cél. A GYIK egy képzőművészeti játszótér, ahol rendre megjelennek más tudományos és művészeti ágak elemei is, a művészettel nevelés jegyében.

Alkotunk síkban és térben, kis és nagy méretekben, egyedül és közösen, beszőjük a teret pókként vagy becsomagoljuk, ha éppen úgy adódik. Használjuk a régi írásvetítőt vagy zöld hátteres filmes és fotós trükköket, tapétaragasztót kenünk és gipszet keverünk, kincseket rejtünk és keresünk. Megismerhetik nálunk az agyagok és eszközök bátor és kísérletező használatát, a kortárs és a 20. századi művészet izgalmas szereplőit, munkáik motivációit.

A GYIK Műhely Alapítvány 45 éve Budapesten, a Magyar Nemzeti Galéria épületében működik, ez az első alkalom, hogy elindul máshol is. Eddig is nagyon sok gyerek járt hozzánk, a Budai Várba Szentendréről és környékéről, nagyon várjuk, hogy velük is újra találkozhassunk!

Gyertek, és lakjuk be együtt az új, szentendrei GYIK műtermet!

A részletes programokat hamarosan meghirdetjük, addig is várjuk az érdeklődő kérdéseket, előzetes jelentkezéseket a gyikmuhely.ferenczy@gmail.com címen!”

Az első foglalkozások szerdán és pénteken indulnak: 15:00-16:30-ig a 6-8 éves korosztályt, 17:00-18:30-ig a 9-12 éveseket várják.

Csoportvezetők:

Kovács Réka Gyöngyvér festőművész és rajztanár, keramikus

Menyhért Juci grafikus, képzőművészeti elemző

Tettamanti Ádám grafikusművész, festőművész

Varga Virág festőművész és képzőművészet tanár

A foglalkozások 2021 októberétől indulnak a MűvészetMalomban (Bogdányi u. 32.)!

A GYIK Műhelyről:

http://www.gyikmuhely.hu/

https://www.facebook.com/GYIK-M%C5%B1hely-1543585779234534/?ref=page_internal

https://www.youtube.com/watch?v=ahxGoO44KSI

Továbbképzésünkről:

https://www.youtube.com/watch?v=1K8RwADaj1s