GastroArt – Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál

2016. augusztus 22.

Az édesszájú műkedvelők számára egy kis újdonságot is tartogat a XI. Szentendre Éjjel-Nappal Fesztivál. A GastroArt keretében egymásra talál a gasztronómia és a művészet egy fantázianévvel jelölt artisztikus desszertkompozícióban. Az édességeket kilenc szentendrei művész és helyi étterem, kávézó, cukrászda jeles képviselőjének párosa tervezte és készítette el.

Kérjék, és kóstolják a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva rendezvény három napja alatt (08.26., 08.27., 08.28.) kapható GastroArt desszerteket!

Adria Kávézó 
Kossuth Lajos u. 4
ABLAK – RÁCSOS PITE VAJDA LAJOS RAJZA ALAPJÁN
tejgrízes pite erdeigyümölcs-sziruppal
Alkotópáros: Nagy Barbara képzőművész és Attila az Adria Kávézóból

Dalmát Szamár Bisztró
Bartók Béla u. 8.
A LÉT ELVISELHETETLEN CSOKISSÁGA
csokoládétorta
Alkotópáros: Verebélyi Dia képzőművész és Kántor Enikő séf

Dorothea Bistro Café
Fő tér 15., a Jankó János utca felől
URIMÓDI BATIKOLT SAJTTORTA
gluténmentes sajttorta
Alkotópáros: Ur Eleonóra batikművész és Ryan Hoyt, a Dorothea Bistro Café tulajdonosa

40087605 - cheese cake

Urimódi sajttorta, Fotó: Deim Balázs

Kedves Kávézó és Étterem
Fő tér 13.
TONKABABOS HANGYAMISU
tiramisu tonkababbal, csokoládéöntettel Farkas Zsófia Óriáshangya műve alapján
Alkotópáros: Farkas Zsófia szobrászművész és Ludányi József, a Kedves Kávézó és Étterem tulajdonosa

Lola Cukrászda
Dumtsa Jenő u. 5.
GYÖNYÖRÖK KELYHE 
csokoládés kehely fűszerezett szederrel és arany pralinéval
Alkotópáros: Regős István képzőművész és Által Gábor mestercukrász

Gyönyörök kelyhe, Fotó: Deim Balázs

Gyönyörök kelyhe, Fotó: Deim Balázs

Maharaja Étterem
Duna korzó 7/A
KELET VARÁZSA 
avagy a  Maharadzsák édeni eledele
mesés Kheer- improvizáció, mandulával, kesudióval és egyéb földi jóval színezve, selymes rózsaszirom sziruppal megfestve
Alkotópáros:Rácz Zita selyemfestőművész és a Jham Kulvinder Singh séf

Mjam Karibi Étterem
Városház tér 2.
KÉK CURACAO
desszert fagylalttal,  kék likőrrel és gyümölcsökkel
Alkotópáros: Lehoczky Krisztina képzőművész és Oscar Heyliger séf

0O3A1371_1

Kék Curacao, Fotó: Deim Balázs

Művész Étterem
Dumtsa Jenő utca 7.
ARANYMETSZÉS
diós, csigaformájú kelt tészta vaníliasodóval
Alkotópáros: Bihon Győző festőművész és Pálos Beáta séf

Promenád Vendéglő
Duna-korzó, Futó u. 4.
KŐFARAGÓ KOCKA
mákkocka, piros gyümölccsel
Alkotópáros: Pistyur Imre szobrász és Buchberger Edit, a Promenade Vendéglő tulajdonosa