FORMÁK – FORMARENDEK csoportos szoborkiállítás az ÚjMűhely Galériában

2021. szeptember 01.

FORMÁK – FORMARENDEK címmel nyílik kiállítás a MANK ÚjMűhely Galériában szeptember 3-án pénteken. A kiállítás 2021. szeptember 26-ig tekinthető meg, szerdától vasárnapig 10 és 18 óra között.

A Magyar Iparművészek és Képzőművészek Szövetsége és a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. tisztelettel hívja meg Önt és kísérőit a FORMÁK – FORMARENDEK című csoportos szoborkiállítás megnyitójára.

Időpont
2021. szeptember 3., péntek 17.00
Helyszín
ÚjMűhely Galéria
2000 Szentendre, Fő tér 20.

A kiállítást megnyitja
Dr. Kiszely Noémi, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságának tanácsadója

Házigazda
Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója

A szobrászat megjelenése, megjelenítése egyértelmű kifejezési lehetősége és formája a plasztikának, a szobrászművészetnek, legyen az belső, vagy külső térben. Ez az együttes kapcsolat, az egymásra hatás érzelmi és tudatos indikációval bizonyítja a tér és a műalkotás együttesének létét, tényét, valóságát és összetartozását. Erősíti térérzetünket a látás élettani és az észlelés lélektani folyamatának alapját és törvényszerűségét. A kisplasztika, a formák, a formarendek széles tárházát tárja elénk, bizonyítva a művész, a művészet hihetetlenül sokszínű kifejezésének tényét, valóságát, térbeli szerepét. A térnek a benne elfoglalt formáknak, plasztikáknak, viszonyrendszerüknek, egymásra hatásuknak lényeges szerepük van az észlelésen kívül, az általuk vindikált érzelmek kiváltásában, társulásában és mindezek együttesével teremtődik meg a formák és formarendek érvényesülése.

Simonffy Márta
elnök
Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége

Kiállító művészek
Csurgai Ferenc, Farkas-Pap Éva, Fűkő Béla, Kutasi Tünde, Menasági Péter, Oláh Katalin Kinga, Rabóczky Judit, Szabó Virág, Szanyi Borbála, Várnagy Ildikó

A kiállítás kurátora
Simonffy Márta, elnök, MKISZ
Urbán Ágnes, főtitkár, MKISZ

A kiállítás 2021. szeptember 26-ig tekinthető meg, szerdától vasárnapig 10 és 18 óra között.

Előlap
Oláh Katalin Kinga: Hét tornász, 15x35x25 cm, mészkő, epoxi, 2011

Letölthető meghívó