Elindult idén is a Dumtsa Kézműves Kirakodó

2024. április 03.

A Dumtsa Kézműves Kirakodó Szentendre szívében kínálja a térség iparművészeti portékáit. Hétvégente várják a Dumtsa Jenő utcában a Szentendrére kirándulókat 10 és 18 óra között.

 

Az évek óta megrendezett vásár idén is Húsvétkor debütált a Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft. szervezésében, és egészen október közepéig kínálja hétvégente művészek alkotásait a Szentendrére látogatóknak, akik az ezerarcú városban szerzett élményeik mellett kézműves és iparművészeti termékekkel szeretnének hazatérni.

A Dumtsa Kézműves Kirakodón ékszerek, kiegészítők, táskák, selyemsálak, kosarak, fa tárgyak, parfümök és még antikvár könyvek is megtalálhatók hétről hétre. A termékek ráadásul a legkülönbözőbb technikákkal, anyagokból készülnek: például üvegből, nemezből, akácból, de tűzzománc munkákat is találhatunk majd a standokon.

A kézműves vásár elnevezése Dumtsa Jenő előtt tiszteleg: Szentendre első és máig legnagyobb hatású városvezetőjét 1872. április 9-én választották polgármesternek.

A vásár áprilisi kiállítói már ugyan kiválasztásra kerültek, de a szervezők továbbra várják a májustól kiállítani vágyók jelentkezését, akik Szentendrén szeretnék megmutatni alkotásaikat.

A szervezők a változás jogát fenntartják.

Jelentkezés a további alkalmakra kiállítóként:

https://docs.google.com/forms/d/1EAqGqjn_iFRmriF9kqQm4ghJaJFjpkQTjYSRvM9AVww/edit