Életműdíj Vomberg Frigyesnek

2019. április 10.

Ismét egy szentendrei díjazott! A Best of Budapest & Hungary szakmai elismerését nyerte el Vomberg Frigyes, aki az utóbbi években a Bocuse d’Or Akadémia keretében coachként segítette felkészülni a magyar csapatokat. A Freed Péter által alapított Budapest Week Publishing 26. éve rendezi meg minden tavasszal a Best of Budapest & Hungary Díjátadó Gálaestet. Április 6-án, a MOM Sport Rendezvényközpontban 15 szakember kapott különdíjat, négyen pedig különleges elismerésben részesültek.

A díjátadó ünnepségen Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese, Farkas Dávid, a Magyar Turisztikai Ügynökség stratégiai ügyekért felelős vezérigazgató-helyettese, valamint Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke köszöntötte a vendégeket.
Az idei különdíjasok:

ÉLETMŰDÍJ: Vomberg Frigyes, aki az utóbbi években a Bocuse d’Or Akadémia keretében coachként segítette felkészülni a magyar csapatokat.

AZ ÉV BUDAPESTI SZÁLLODÁSA: Árvai Zoltán, aki egy évtizeden át vezette a Hilton Budapestet, levezényelte a szálloda négy éven át tartó felújítását, most pedig a Hotel Hungaria és a Danubius Hotel Arena vezérigazgatója, s készül e két ház felújítására…

AZ ÉV VIDÉKI SZÁLLODÁSA: Molnár-Mersitz Ágnes, a Kosbor Panzió tulajdonos-háziasszonya.

AZ ÉV GASZTRO-VÁLLALKOZÓI: Szternák Péter és Macsinka János séf Egerből (Macok Bisztró, Brumbrum, illetve Imola Udvarház butikhotel)

AZ ÉV BUDAPESTI ÉTTERMESE – Klasszikus KATEGÓRIÁBAN: Tian Hua Ying (Tao) a budapesti Hong Kong és Taiwan étteremből

AZ ÉV BUDAPESTI ÉTTERMESE – Modern KATEGÓRIÁBAN: Gendur András, La Perle Noire, Budapest

AZ ÉV VIDÉKI ÉTTERMESEI: Marjai Flóra és Kvasznicza Ferenc, Pajta Étterem, Őriszentpéter

AZ ÉV SÉFJE: Palágyi Eszter, Costes, Budapest

AZ ÉV CUKRÁSZA: Szalai Dóra, Chez Dodo (macaronozó), Budapest

AZ ÉV PÉKJE: Fekete Gergő, Artizán pékség, Budapest

AZ ÉV GASZTRO-BORÁSZA: Debreczeni Mónika WSET nemzetközi borakadémikus, kisharsányi birtok, Villány

AZ ÉV GASZTRO-BLOGGERE: Steiner Kristóf

Az év gasztro-fotósa: Fekete Antonio

Különleges elismerésben részesült a vendéglátás területén felmutatott teljesítményért Pohner Ádám és Csapody Balázs (Kistücsök, Balatonszemes), valamint Kurkó Zsolt és Héder Irma, a Sushi Sei étterem séfje illetve tulajdonosa.