Dunaünnep a forró nyárban

2017. július 25.

Ismét csodás hétvége volt Szentendrén, július 22-23-án a 13. Ister Napokon!  A Szentendre helyi hagyományaira épülő népszerű fesztivál csúcspontja idén is a különleges, zenés gyertyaúsztatás páratlan látványossága volt szombat este. A gazdag programsorozat és a fesztivál főszereplője, a Duna, azaz az Ister rengeteg látogatót vonzott.

Számos vízi és vízparti program közül lehetett válogatni: napközben evezős és sportversenyek, a parton játékos programok zajlottak. A programok között az Egészséges Városért Közalapítvány egészségkamionjába beugorhattak az érdeklődők, ahol 35 féle átfogó szűrővizsgálatot végeztek. A gyerekeket rajzverseny, tombola, mutatványosok, színházi programok várták, készíthettek üzenettutajt és süthettek kürtős kalácsot. Fantasztikus koncertet adott a Szeder zenekar, Szabó Enikő és Zenekara, Borbély Mihály Polygon, Petruska, a Cimbaliband és Danics Dóra.

A Duna-korzón szombaton koraeste a görög táncházban már hatalmas tömeg hullámzott az Akropolis Compania Zenekar és az Ellinizmosz Táncegyüttes műsorán, és a gyertyaúsztatás után a koronát a Vujicsics együttes tette fel a rendezvényre: varázslatos hangulatot teremtve az önfeledt kólózáshoz. A vasárnapi fesztiválzáró koncertet a hallatlan profizmussal játszó Góbé zenekar adta, a színpad előtt táncoló közönség hálás tapsa kíséretében. Reméljük, jövőre is jönnek!
Le a kalappal a szervezők csapata előtt, köszönjük az élményt!

Fotók: Deim Balázs