Dunakorzó funkcióbővítéséhez kapcsolódó változások

2015. június 24.

20150619_dunakorzó3Felfestették az új útburkolati jeleket a Dunakorzón. A forgalomtechnikai változások a Dunakorzón az egyirányú közlekedési rendet megtartva, de felfestéssel és fizikai akadályokkal került bevezetésre, nyitott kétirányú kerékpársávval, 3 méter széles gyalogos sávval, ahol babakocsival, lábbalhajtós bringával és kerekesszékkel is akadálytalanul és biztonságban közlekedhetnek a sétálók.

A gyalogos és közlekedő sáv fizikai elválasztását virágláda kihelyezésével oldották meg. Fontos tudnivaló, hogy az alsó szervizúton csak a gyalogosok közlekedhetnek.

20150619_dunakorzó1

A Péter Pál u. és Lázár cár tér közötti területen a parkolás megengedett, a közlekedési szabályok betartása mellett, azokon a részeken, ahol az üzlettulajdonosok nem éltek a kitelepülés lehetőségével. A Lázár cár tér parkolási rendje változatlan maradt. A tervek szerint a funkcióbővítéshez kapcsolódóan hamarosan meghosszabbításra kerül a Görög utcánál lévő bukkanó, a gyalogossáv a Lázár cár térnél térkővel egészül ki a zebráig. A kavicssétányon további padok, mobil kerékpártárolók és szemetes edények kerülnek elhelyezésre.

20150619_dunakorzó

A 11-es útra előjelző táblák készülnek a városi nagyparkolók (Bolgár, Paprikabíró, Dobozi és Teátrum parkolók) előjelzésére.