December 5-ig rendkívüli szünet egyes óvodai csoportoknál

2020. november 26.

A Hold utcai és a Vasvári Pál úti óvodák hat csoportjánál a COVID-fertőzés miatt elrendelt rendkívüli szünet december 5-ig tart. Az intézményvezető Hajnal Szilvia ma egyeztetett telefonon az Emberi Erőforrások Minisztériumával és az Oktatási Hivatallal.

Tegnapi hírünkben tájékoztattunk arról, hogy a Hold utcai óvodában a Csiga csoportnál az Oktatási Hivatal november 25. és december 29. között rendkívüli szünetet rendelt el. Ma kiderült, hogy téves volt a december 29. dátum.

A kontaktszemélyek miatt a Hold utcai óvodában négy csoportot is érint a karantén. Mivel a Hold utcai óvodában a fertőzött óvodapedagógusokkal és a kontaktmunkatársakkal együtt összesen tizennégyen kerültek karanténba, ezért az intézményvezető ügyeleti munkarend elrendelését kérte, amit a mai telefonegyeztetés során az Oktatási Hivatal engedélyezett. A december 5-ig tartó ügyeleti rend alatt összevont csoportban maximum 50 gyermek felügyeletét tudják ellátni. Kérik a szülőket, hogy akik tehetik ne vigyék óvodába gyermeküket.

A Vasvári Pál úti tagóvodában a Cica és a Süni csoportot érinti a rendkívüli szünet, itt is december 5-ig lesznek karanténban az érintettek.

November 25-26-án volt a városi gyermekintézményekben a munkatársak központilag elrendelt első COVID-szűrése, amit hetente fognak megismételni.
A városi óvodákban a Hold utcai és a Vasvári Pál úti óvodán kívül a többi óvodában nem találtak COVID-fertőzöttet. A Szivárvány óvodában korábban négy munkatárs került betegállományba COVID-fertőzéssel, de a pozitív teszt előtt már egy hete nem dolgoztak, így járványügyi eljárás nem volt indokolt. A hiányzó munkatársak miatt az óvoda csak három csoporttal működik.
A Püspökmajor Lakótelepi Bölcsődében minden munkatárs COVID-teszt eredménye negatív.