Bácsi Róbert László – A szabadság gesztusai

2022. január 26.

A Vajda Múzeumban februárban nyíló, fotóművészetnek otthont adó kiállítóhely első, A szabadság gesztusai című kiállítását Kováts Adél színművész, a Radnóti Színház igazgatója nyitja meg február 12-én, szombaton.

Az első év művészeti koncepciója szentendrei fókuszú, mely a fotózás élvonalába tartozó alkotók hosszútávú projektjeiből válogatva fotográfiai kiállításokat mutat be. A kiállítóhely elsősorban egyéni vagy páros kiállítás formájában biztosít bemutatkozási lehetőséget a Szentendrén vagy vonzáskörében tevékenykedő fotográfusok számára. Az első kiállító a szentendrei kötődésű, dokumentarista fotográfus Bácsi Róbert László, akinek egyéni tárlatán öt hosszútávú fotósorozat kerül előtérbe, melyek az egyéni vagy kollektív szabadság megélésének témája köré rendeződnek.

A megnyitó időpontja: 2022. február 12. (szombat), 17:00 óra
Közreműködik: Sevensophone

Helyszín: Vajda Múzeum (Hunyadi u. 1.)
A vendégeket üdvözli: Prosek Zoltán múzeumigazgató
Kurátor: Kopin Katalin művészettörténész

A Ferenczy Múzeumi Centrum és Vajda Múzeum közös eseménye a hatályos járványügyi szabályok szerint látogatható.

A kiállítás 2022. 02. 13. – 2022. 03. 27 között, csütörtöktől vasárnapig, 10:00-18:00-ig tekinthető meg.

Az FMC a programváltoztatás jogát fenntartja, eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.