Bábszínház alakul Szentendrén

2022. február 16.

Kutvölgyi Gabi, alkotó-fejlesztő mesterterapeuta, pedagógus és játszóházvezető kezdeményezésével olyan amatőr társulat alakul Szentendrén, amely kézműves bábszínházként fogja össze az ebben a műfajban alkotni vágyókat.

Olyan foglalkozás megvalósítása a cél, ahol az előadás létrehozása csapatmunka; ahol fontos, hogy mindenki ráérezzen, miben ügyes igazán; ahol különböző kézműves technikákkal készülnek a bábok, a díszlet; ahol az ügyes szóforgatók szövegkönyvet írnak, a dallamos lelkűek zenei aláfestést készíthetnek, melyet a mai kütyükhöz értők megszerkesztenek, letöltenek és feltöltenek.

A szervező célkitűzése, hogy olyan előadások szülessenek, amelyben lehetőség van elbújni és mégis megmutatni magunkat – az érzéseinket és a gondolatainkat.

A tervek szerint, a 2022. február 24-én (csütörtökön) 17:00 órakor tartandó ismerkedő alkalmat követően, márciustól kezdődhet meg az alkotómunka. Tíz éves kor fölött bárki, akár felnőtt is jelentkezhet. A közösséghez később is lehet csatlakozni, a munka minimum öt fő jelentkezése esetén kezdődik el.

Helyszín: Dunaparti Művelődési Ház, udvari terem (Dunakorzó 18.)
Foglalkozások időpontja: csütörtökönként 17:00 órától 18.30-ig

További információ és jelentkezés e-mailen és telefonon: 06 30/7373-333

A szervezővel készült interjút nyomtatásban a Szentendre és Vidéke legfrissebb számában, illetve online is olvashatják.

Borítókép: Szentendre és Vidéke