Ajánlataink csoportoknak, városnézőknek

A programokról bővebben érdeklődhetnek a Tourinform irodában: Szentendre, Dumtsa Jenő utca 22. vagy a +36 26 317 965-ös telefonszámon és a tdm@szentendre.hu e-mail címen.

Irány Szentendre!

Programajánlataink csoportok számára

Tourinform irodánk változatos programokkal várja Szentendrén és környékén a magyar és külföldi csoportokat is. Íme néhány prorgram a kínlatatunkból.

Kérje árajánlatunkat a tdm@szentendre.hu e-mail címen!

 

SZENTENDRE, A MŰVÉSZETEK VÁROSA
Festők, képek és ami mögöttük rejlik
Biztosan Ön is hallott már arról, hogy Szentendrét a művészetek városának is nevezik. Hogy miért kapta ezt a jelzőt, és hogy a képzőművészek miért szeretik ennyire a városunkat? Ezt és a szentendrei művészet legfontosabb témáit is megismerhetjük a séta során idegenvezetőnk segítségével.

 

A SZERB SZENTENDRE
Szentendre felvirágoztatói
Szentendre történelmében nagyon fontos szerepet játszottak a szerbek, akik kereskedelmükkel és borászatukkal felvirágoztatták a várost. Ők építették többek között azt a hét templomot is, amelyek a mai napig meghatározzák Szentendre látképét. A séta során mesélünk a szerbek történelméről, hagyományairól, ellátogatunk egy szerb ortodox templomba, valamint a Szerb Egyházi Múzeumba is.

 

ÖT TEMPLOM SÉTA
Szentendre vallási sokszínűségének nyomában
Folytatjuk nagy sikerű templom sétáinkat is, amelynek során a négy ismert templomot és a szentendrei zsidó emlékházat mutatjuk be. Az épületek történetén kívül természetesen ezen séta keretében is igyekszünk minél több információt átadni a különböző vallások szentendrei vonatkozású eseményeiről és történeteiről.

 

SÉTA A SKANZENBEN
Fedezze fel egész Magyarországot egy helyen!
Szeretne minél többet megtudni a Skanzenről? Akkor rendelje meg személyre, csoportra szabott idegenvezetésünket, akár idegennyelven is! Az alap program egy választott tájegység részletes közös bejárását tartalmazza, de természetesen ettől eltérő igény esetén is örömmel állunk megrendelőink rendelkezésére. Szeretne valódi kóstolót kapni a Skanzen kínálatából? Akkor válogasson kedvére és állítsa össze egyedi programcsomagját a látogatásához!

 

MINDENT SZENTENDRÉRŐL
Múzeum és templom látogatással egybekötött városnézés, helyi gasztronómiai kóstolóval. Ismerje városunk sokoldalú arcát és gazdag programkínálatát. Opcionális lehetőségként a program keretében borkostoló is kérhető a Kőhegybor pince boraiból.

 

Kincskeresés, játékos városismeret

Tourinform irodánkban különböző városismereti és kalandjátékokkal várjuk az érdeklődőket: nem csak a legkisebbeket, de a családokat és a közösségi, csapatépítő programokat kereső iskolai vagy céges csoportokat is. Játékaink során egy-másfél órányi sétával járható be a belváros, különböző tematikai és korosztályi megközelítés szerint.

Kérje árajánlatunkat a tdm@szentendre.hu e-mail címen.

 

FÜGE ÉS ROZI KALANDJAI
Javasolt célcsoport: óvodások/kisiskolások | A játék módja: önállóan játszható program

Ingyenes gyermekfoglalkoztató lapok óvodásoknak, kisiskolásoknak. A játék alapját képező mesekönyv: „Papp Kornélia: Rózsa és Bandi, a szélgyerekek” kedvezményes áron megvásárolható a Tourinform irodában!

 

MOTÍVUMKERESŐ SÉTA A BELVÁROSBAN
Javasolt célcsoport: családok/osztálykirándulók  | A játék módja: önállóan játszható program

Figyeljünk az apró részletekre!
Az irodánk által összeállított motívumkereső térkép ára 300 Ft, melyet 3-4 fős csapatonként javaslunk megvásárolni. Jó keresgélést kívánunk! Ha bővebben szeretné megismertetni a várost gyermekeivel.
A motívumok alapját képező könyv: „May Szilvia és Pikler Éva: HURRÁ, Szentendre!” c. mesekönyve kedvezményes áron megvásárolható a Tourinform irodában!
Ugyan itt kérje kollégáinktól ingyenes gyermektérképünket is!

 

RAB RÁBY KINCSKERESÉS
Javasolt célcsoport: általános iskolás csoportok (akár születésnapi programként is)  |  A játék módja: animátori segítség mellett játszható, irodánkban megrendelhető program

Ezt a kb. 2 órás kincskeresést elsősorban az általános iskolás korosztálynak állítottuk össze. A kisebbek vezetőnk segítségével, a nagyobbak önállóan, csoportokban fedezhetik fel a várost és lépésről lépésre juthatnak el Rab Ráby legendás kincséhez. Játékos helytörténeti órának is kiváló, de születésnapra is jó szívvel ajánljuk!

 

A TITOKZATOS NAPLÓTÖREDÉK
Javasolt célcsoport: felsősök és középiskolások  |  A játék módja: önállóan játszható

Egy titokzatos napló visszarepíti a játék résztvevőit a 19. századi Szentendrére. Bepillantást nyerünk az itt élők hétköznapjaiba, ünnepeibe, miközben a töredék-információkat összerakva felfedezzük a belvárost és egy régi rejtélyt is megfejtünk. A jó problémamegoldó készség elengedhetetlen ennél a játékunknál. Ha nem tudja a választ, külső segítség is megengedett…

Kérje játéklapjainkat a Tourinform Irodában! A játéklap ára: 300 Ft.

 

SZENTENDRE MENDEMONDA, MENVEMONDVA
Javasolt célcsoport: családok, középiskolások és felnőttek  |  A játék módja: önállóan játszható

Szentendre ódon falai, titokzatos sikátorai annyi felfedezni valót, annyi izgalmas helyet rejtenek, hogy valódi kalandjáték mindet végigjárni! Másik Zsófi interaktív útikönyve szentendreieknek kötelező, vendégeknek jó szívvel ajánlható: áttekinthető, információban gazdag, ugyanakkor igazi esztétikai élmény. A könyv megvásárolható a Tourinform irodában.

 

KÖVESD A CÉGÉREKET!
Javasolt célcsoport: családok (akár születésnapi programként is) | A játék módja: kizárólag animátori vezetéssel elérhető, irodánkban megrendelhető program

Összeszámolni is nehéz, hogy hány darab cégértábla hirdeti a belvárosban az itt dolgozó mesterek, boltosok egykori vagy mai foglalkozását. Mi ezúttal kb. 40 cégér és további néhány jellegzetes
szentendrei látnivaló segítségével kreáltunk egy izgalmas kis nyomkövető sétát. Fedezzék fel gyermekeikkel az apró részleteket, és találgassanak, hogy milyen foglalkozást jelölhetnek a lelógó táblácskák? A program időtartama 2 óra.

 

A BÜKKÖS TANÖSVÉNY NYOMÁN
Javasolt célcsoport: biciklizők/kirándulók (iskoláscsoportoknak plusz feladatlapokkal)  |  A játék módja: kizárólag animátori vezetéssel elérhető, irodánkban megrendelhető program

A Bükkös-patak Szentendre leghosszabb, legbővizűbb vízfolyása, melyhez természeti és kulturális értékek arzenálja kötődik. Ez a terület rengeteg érdekességet, titkot rejt – talán még a helyben lakók számára is. Pl. milyen nevei voltak valaha a pataknak? Hány vízimalom használta a víz erejét egykor? Melyek az itt előforduló védett állatfajok? Ezekre és még sok más kérdésre is választ kaphatnak a természetkedvelők egy kb. 2 órás gyalog- vagy biciklitúra keretében. Bejelentkezés a Tourinform Iroda elérhetőségein lehetséges.

 

„A NAGY SZENTENDREI MŰKINCSRABLÁS”
Javasolt célcsoport: elsősorban cégeknek ajánljuk csapatépítő programként  |  A játék módja: kizárólag animátori vezetéssel elérhető, irodánkban megrendelhető program

Izgalmas nyomozós játékunkat azok számára találtuk ki, akik szeretik a kalandot, kíváncsiak Szentendre rejtett sikátoraira és nem riadnak vissza a nehezebb feladványoktól sem. Programunkat kizárólag csoportoknak és csapatépítő tréningekre ajánljuk. Időtartam: min. 2 óra. A játékról bővebb információ a Tourinform Iroda elérhetőségein kérhető.