Advent Szentendrén

2021. november 23.

Szentendre történelmi belvárosa hagyományosan minden évben ünnepi díszbe öltözik az adventtől vízkeresztig tartó időszakban. Vásár, szabad- és beltéri rendezvények, művészeti és kulturális programok, kiállítások várják a látogatókat a hat hét alatt.

Az adventi gasztronómiai és kézműves vásár rengeteg látogatót vonz Budapestről, Pest megyéből és vidékről is, mert a hangulatos macskaköves utcácskákon kis faházakban árulják szebbnél szebb portékájukat az igényes szentendrei és környékbeli kézművesek. Ezekben a hetekben forralt bor-, puncs-, kürtőskalács-illat terjed az egész belvárosban.

A négy adventi vasárnapon a város lakói gyertyát gyújtanak a Fő téri kereszt körül elhelyezett hatalmas adventi koszorún. A gyertyagyújtásokat ünnepi műsor és csodás, karácsonyi fényfestés kíséri. Adománygyűjtő eseményekkel számos civil és helyi szervezet segíti és teszi boldoggá a nehezebb sorsú gyermekek, családok karácsonyát és életét.

A Szentendrei Kulturális Központ szervezésében megvalósuló Advent Szentendrén programsorozatba helyi kulturális intézmények is bekapcsolódnak; gyermek- és családi élményekkel gazdagítják Szentendre adventi ünnepsorozatát.

Szilveszter estéjén fényfestéssel és koncerttel köszöntjük az új évet. Az adventi programsorozat a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színháztermében megrendezett, ingyenes újévi koncerttel zárul január elején.

A kulturális programokkal, gyertyagyújtásokkal kapcsolatos aktuális információk nyomon követhetők az Advent Szentendre folyamatosan frissülő Facebook-oldalán.

A vásár nyitva tartása:
2022. november 26 – 2022. december 24.
hétfőtől csütörtökig 12:00-20:00
péntektől vasárnapig: 10:00-21:00
December 24-én déltől 26-ig zárva