A szerb Szentendre

2016. július 25.

A hétvégi nagy sikerű Titokzatos Szentendre címet viselő tematikus séta után, most vasárnap is szeretettel várja a Tourinform Iroda a Szeresd Szentendrét séták keretében létrehozott A szerb Szentendre című városismereti programjára az érdeklődőket.

Szentendre történelmében ugyanis nagyon fontos szerepet játszottak a szerbek, akik kereskedelmükkel és borászatukkal felvirágoztatták a várost. Ők építették többek között azt a hét templomot, amelyek a mai napig meghatározzák Szentendre látképét. Ezek közül négy még ma is szerb tulajdonban van, közülük kettő folyamatosan látogatható, kettő pedig csak egy évben egyszer, a templom ünnepén tekinthető meg. Mivel szakképzett vezetőnk maga is gyakorló, ortodox vallású, így ezen programunk keretében nemcsak a székesegyházat és az Egyházi Gyűjteményt tekinthetjük meg, hanem az egyik egyébként – látogatók elől – elzárt templomot is.

Időpont: 2016. 07. 31. 15:00 óra
Indulás: a Tourinform irodától (Dumtsa J. u. 22.)
A séta időtartama: 2 óra
Program ára: 3.500 Ft, de szentendrei lakcímkártya felmutatása esetén 50% kedvezmény jár minden kedves városlakónknak.
(Az ár tartalmazza a múzeumi belépőjegyek árát is.)

Kérjük az érdeklődőket, amennyiben lehetséges legyenek kedvesek előre regisztrálni a tdm@szentendre.hu címen vagy telefonon a +36 26 317 965-ös számon.


Íme néhány kép a július 24-i sétáról, melyet ezúton is köszönünk Benkovits Györgynek, aki ezúttal is remek stílusban és irigylésre méltó lelkiismeretességgel osztotta meg velünk személyes élményeit, emlékeit és tudását.