A Ferences Gimnázium csapata nyerte a helytörténeti vetélkedő záró fordulóját

2021. május 31.

A turizmus, a város turisztikai nevezetességei adták a témáját a helytörténeti vetélkedő május 28-án pénteken megrendezett harmadik fordulójának. Ezzel az idei vetélkedősorozat, melyben öt középiskola csapatai versenyeztek egymással, lezárult.

Templomok, Szent András, Bükkös tanösvény − színes, izgalmas témák várták a helytörténeti vetélkedő versenyzőit az év utolsó fordulójában is. Ez alkalommal a csapatok a város turisztikai látnivalóiról, jellemzőiről szerzett tudásukról adtak számot. A harmadik forduló főszervezője Komáromi Borbála, a Tourinform Iroda munkatársa volt. A csapatok előzetesen e-mailben kapták meg a felkészüléshez szükséges anyagokat, továbbá kis szemléltető csomagot vehettek át a Tourinform Irodában.

A vetélkedő összesen öt állomáshelyen zajlott, változatos feladatokkal.

I. Állomáshely: Tourinform iroda − feladat: nyári program összeállítása
II. Állomáshely: Bükkös patak − feladat: kérdések a tanösvényről
III. Állomáshely: Péter-Pál tér − szöveges feladat: kiegészítés
IV. Állomáshely: Fő tér − feladat: fotó készítése
V. Állomáshely: Templomdomb − feladat: mit tudsz a templomokról?

A kérdések összeállításában hivatali dolgozók és a Tourinform Iroda munkatársai segédkeztek. A szervezők szerint minden résztvevő nagyon ügyesen teljesítette a feladatokat.

Az első helyen a Ferences Gimnázium, a másodikon a Móricz Zsigmond Gimnázium csapata végzett, harmadik lett a Református Gimnázium, negyedik a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium és Általános Iskola, ötödik a VSZC Petzelt József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája csapata, utóbbiak szinte holtversenyben végezve.

A 2020/21-es tanév helytörténeti vetélkedőjének záró rendezvényére, a díjkiosztó ünnepségre 2021. június 11-én 11:00 órai kezdettel kerül sor a Városháza Dísztermében.