Art Capital 2017 megnyitók

2017. szeptember 05.

 

Idén is megnyílik Szentendrén az Art Capital a tavalyi nagy sikerű nulladik év után. 2017 témája az otthon és az otthontalanság – e köré épül a hazai és külföldi műveket egyaránt bemutató, klasszikus és formabontó, több mint egy tucat kiállítás. Kezdetnek máris a 7-én nyíló, a huszonegyedik század egyik legégetőbb kérdésével, a társadalmi átrendeződéssel foglalkozó MIG 21 kollektív kiállítást ajánljuk, majd Bakos Tamás, az utcáról a műterembe kerülő autodidakta festő arcképeit és egy cseh üzletember, Robert Runták gyűjteményét, mely térségünk művészetéről ad színes, átfogó képet; honi művészeink közül pedig Szabó Zsuzsanna átalakuló fonalai és házai, valamint Bukta Imre tyúkjai szórakoztatják és gondolkodtatják el a nagyközönséget.

A nyár folyamán nyílt kiállítások közül pedig még láthatók a szabadtéri public art művek a Bizottságligetben és a Barcsay Múzeum udvarán, illetve a Szentendre elmúlt évtizedeinek festészetét bemutató Szentendre felett az ég.

Megnyitó!
Szeptember 7-én, csütörtökön 18 órakor nyílik a MIG21 – A migráció a kortárs képzőművészetbencímű kiállítás a MűvészetMalomban.
tovább
Megnyitó!
Szeptember 8-án, pénteken 17 órakor nyílik Bakos Tamás Az utca hangjai című kiállítása a Barcsay Múzeumban.
tovabb
Megnyitó!
Szeptember 10-én, vasárnap 19 órakor nyílik a Dawn Csutoros Belső tér című kiállítása a szentendrei Evangélikus templomban.
tovabb
Megnyitó!
Szeptember 8-án, pénteken 15 órakor nyílik Bukta Imre Mezőszemerei ikertornyok című kiállítása a Kovács Margit Kerámiamúzeumban.
tovább
Megnyitó!
Szeptember 8-án, pénteken 19 órakor nyílik a Bomlasztó képzelet című kiállítás Robert Runták gyűjteményéből a MűvészetMalomban.
tovabb
Megnyitó!
Szeptember 12-én, kedden 18 órakor nyílik az Előhívás című kiállítás a Ferenczy Múzeum Szentendre termében.
tovabb
Megnyitó!
Szeptember 8-án, pénteken 16 órakor nyílik Szabó Zsuzsanna Átalakulás című kiállítása a Barcsay Múzeumban.
tovabb
Megnyitó!
Szeptember 10-én, vasárnap 17 órakor nyílik a Nyitva van az aranykapu című kiállítás az Ámos Imre – Anna Margit Múzeumban.
tovabb
Részletes program itt!