Mária Rádió Szentendrén is

A hallgatók adakozásának köszönhetően Gödön és környékén is megszólalt a Mária Rádió 2019. december 20-án az FM 93,2 MHz frekvencián. A Mária Rádió gödi vételkörzetének nagyobb települései: Szentendre, Dunakeszi, Göd, Vác. 

A Mária Rádió a világ legnagyobb közösségi rádióhálózata.  Küldetése, hogy segítsen kiteljesedett életet élni a ma emberének a kereszténység örök értékeinek segítségével. Műsorai nem csupán a szeretetről szólnak, hanem szeretetből is, hiszen önkéntesi szolgálat és kizárólag hallgatói adományok tartják fenn. Reklámot nem sugároz, politikával nem foglalkozik. A Mária Rádió katolikus szellemiségű. Szent II. János Pál pápa, XVI. Benedek pápa és Ferenc pápa áldásával működik.

A Mária Rádió célja a társadalom lelki-szellemi megerősítése, segítése értékes emberi példák és kezdeményezések bemutatásával. A Mária Rádió napi 24 órás adásával mintegy 4 millió embert ér el Magyarországon, ahol 2006 óta fogható. Több mint 1300 önkéntes segíti a működését. Katolikus szellemiségű, de sem jogi, sem anyagi értelemben nem függ a katolikus egyháztól, hiszen civil, világi kezdeményezés. A Mária Rádió emellett nyitott minden ökumenikus kezdeményezésre is. Műsoraiban imádság, keresztény tanítás és életvezetést segítő műsorok jelennek meg.

A Mária Rádió kiemelt műsortémái: keresztény hit, család, házasság, gyermeknevelés, egészséges életmód, értékközpontú életvitel, pozitív életpéldák, tapasztalatok bemutatása, társadalmi együttműködés, közösségépítés elősegítése, pozitív társadalmi kezdeményezések bemutatása, nehéz helyzetben lévők segítése.

„Nagyon örülök, hogy Gödön és környékén is megszólal a Mária Rádió, otthon érzem magam benne, mintha egy családi rádió lenne. Nagy tisztelettel tudok beszélni a Mária Rádióról, hogy sokan önkéntesen adják az idejüket, szívüket oda.”  (Marton Zsolt Váci megyéspüspök)

Ezúton is szeretettel köszöntöm új Hallgatóinkat. Kérem, hogy ismertessék meg rádiónkat a környezetükben, szolgáljon hitbeli növekedésükre az adásunk, és bátran jelentkezzenek önkéntes munkatársnak a Mária Rádióba!” (Lukovits Milán atya, a Mária Rádió műsorigazgatója)

A Mária Rádió nemcsak a működési költségeit, hanem a fejlesztést is a hallgatók adományaiból fedezi. A gödi megszólalás beruházási költségeit is a hallgatók adták össze a rádió felhívása nyomán. Így működik és fejlődik világszerte ez az 1980-as évek végén Olaszországból indult rádióhálózat, amelynek ma több mint 70 országban több mint 500 millió hallgatója van.

A Mária Rádióról bővebben a Mária Rádió honlapján (www.mariaradio.hu), az A MI RÁDIÓNK menüpontban olvasható.

A Mária Rádió ingyenes havi magazinja igényelhető, illetve önkéntesi szolgálatra lehet jelentkezni az alábbi elérhetőségeken:

e-mailben: terjesztes@mariaradio.hu, telefonon: (06 1) 373 07 01