Ha cukrászdát keresel Szentendrén, mi most ajánlunk néhányat

2024. február 20.

Szereted az édességet? És Szentendrét? Számos finomságot készítő cukrászda és pékség közül válogathatsz a városban, amelyek közül most kilencet ajánlunk!

 

Szelet Cukrászda

A Szelet Cukrászdában, a 11-es út mellett számos finomság várja az érdeklődőket: édes és sós sütemények, mentes finomságok és monodesszertek is megtalálhatók a kínálatban, ahogy a csodaszép formatorták közül is válogathatunk, de elkészíttethetjük itt a saját magunk által megálmodott tortakülönlegességeket is. A Szeletben a tökéletes francia krémestől egészen a legújabb francia desszertekig sok különlegességet kóstolhatunk.

www.szeletshop.hu

www.facebook.com/szeletcukraszda

Helyszín: Szentendre, Attila u. 1.

Ha pedig tetszett a Szelet, a Szeletkét sem érdemes kihagyni: a kistestvért az Ady Endre út 86. szám alatt lehet megtalálni.

 

Szamos Marcipán Kiálltás és Látványműhely, valamint Múzeum Cukrászda

Ahogy a neve is jelzi, a Szamos Szentendrén nem egyszerűen egy cukrászda. Az ifjú Szamos Mátyás a sok gyakorlásnak, és jó kézügyességének köszönhetően hamar megtanulta, hogyan készítsen rózsaszirmokat marcipán alapanyagból. Ebből a rózsából hajtott ki a kilencvenes évek közepére a Szamos marcipán manufaktúra. A titkok, a receptekés szenvedély, amellyel Szamos Mátyás megalkotta kreációit, generációról generációra száll a családban. És hogy mi köze mindennek Szentendréhez? A magyarországi édesipar két nagy alakja, Szamos Mátyás és Szabó Károly Szentendrén fogott össze a közösen működtetett üzlet megvalósítására. Az ország első marcipánokat bemutató múzeumában megismerkedhetünk a cukrászat és a marcipánkészítés remekműveivel, a marcipánmunkák között művészien díszített esküvői tortákat, rajzfilmfigurákat és más édes hírességeket is találhatunk.

www.szamos.hu

Helyszín: Szentendre, Dumtsa Jenő utca 12-14.

 

SzilVanilla Sütibár

A SzilVanillát minden szentendrei ismeri – innen már biztosan minden helyi rendelt valami finomságot, legyen szó aprósüteményről, tortáról, de helyben is érdemes fogyasztani kávét, teát, sütit és ebben a hidegben a forró csokit is. Az új helyén, a V8 Uszoda mellett a frissítő csobbanásra vágyók kedvelt helye is a SzilVanilla.

www.szilvanilla.hu

www.facebook.com/szilvanilla

Helyszín: Szentendre, Kálvária út 16/C

Édeni Édességek

Egy igazi csokimennyország a szentendrei Fő tértől 100 méterre, ahol különleges sütemények, bonbonok, vagy éppen drazsék várnak rád. Itt találhatsz madagaszkári kakaóbabot, mandula drazsét mentás-bazsalikomos-citromos fehércsokiban, tört kézműves csokoládét sós-karamellával. Válogathatsz a mentes csokoládékból, vagy ha magad is sütni szeretnél, akkor a csokipasztillákat is érdemes végignézni. A hideg időben forró csokival, és évszaktól függetlenül számtalan kávékülönlegességgel is várnak az üzletben.

www.csokibolt.hu/

www.facebook.com/edeniedessegek

Helyszín: Szentendre, Dumtsa Jenő utca 9.

 

 

Szabi a pék

Szabit, a péket senkinek nem kell bemutatni, aki nem olyan régen még a kovász késztésével kacérkodott, a szentendrei Panifico il Basilico-ban pedig a tőle megszokott minőséget kapjuk. A kovásszal készített kenyereket és családias éttermet is magában foglaló helyet azonban az adalékanyagmentes pékáruk miatt idézzük meg most. A Pilis lábánál, a Bükkös-patak partján található üzlet polcai roskadoznak a mogyorós-áfonyás kenyerektől, a fonott kalácsoktól, a narancsos-ricottás csigáktól, a különböző pitéktől, a fahéjas csigától és a túrós batyutól. Minden kirándulónak érdemes ide betérni, hogy erőt gyűjtsön vagy éppen visszapótoljon.

www.szabiapek.hu

www.facebook.com/panificioilbasilico.szentendre

Helyszín: Szentendre, Bükkös part 80.

 

Zsófree

A ZsóFree több mint egy hely. A Duna partjára néző terasszal rendelkező helyen mindenki bátran és nyugodtan élvezheti a friss, helyben készült kézműves pék- és cukrászsüteményeket, még akkor is, ha ételallergiával, ételintoleranciával, vagy a fogyókúrájával küzd. Itt nincs hátrányos megkülönböztetés, csak mennyei ízek és önfeledt boldogság. Az üzem teljesen gluténmentes, amellett pedig az egyéb érzékenységekre figyelve megtalálhatók a laktózmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes és cukormentes péksütemények is, mint például a csokis croissant, a hókifli, de ehetünk itt például macaront is.

www.zsofree.hu

www.facebook.com/p/ZsóFree-100063540042414

Helyszín: Szentendre, Ady Endre út 37/A

 

Café Lex

A kávézóba egy hangulatos szentendrei kapualjon keresztül vezet az út, ahol aztán bent saját készítésű, kézműves, mentes édességekkel várnak minket. a finomságok mellett ráadásul koncertekkel, workshopokkal, bulikkal várnak minket!

www.facebook.com/cafelex.hu

Helyszín: Szentendre, Alkotmány u. 5.

 

Falatka cukrászda

Amikor Szentendréről a Pilis véve az irányt elkezdenek fel le kanyarogni a szentendrei utcák, ott találjuk a Falatka Cukrászdát, ahol házias ízvilágú, kézműves, édes és sós süteményeket találunk, amelyeket nagymamáink receptkönyvei alapján készítenek el frissen.

www.falatkacukraszda.hu

www.facebook.com/falatkacukraszda

Helyszín: Szentendre, Szentlászlói út 118.

 

LOLA Cukrászda

Kiváló minőségű fagylaltok, desszertek és torták várnak Szentendre sétálóutcáján, ahol a rétesekből, a sós aprósüteményekből sincs hiány. Itt egyszerre megtalálhatóak az olyan klasszikusok, mint a szilvás papucs vagy a krémes és a színkápráztató glazúros édességek is.

www.facebook.com/lolacukraszda

Helyszín: Szentendre, Dumtsa Jenő utca 5.