Sziszi hús: „minden a két kezünk munkája”

2024. augusztus 23.

Finom hústermékekkel, kolbászokkal, szalonnával, sonkával lepi meg a Sziszi hús a vásárlókat hétről hétre a szentendrei Termelői Piacon. „Amit a piacon a standunknál látni, az minden a két kezünk munkája, és szívünk-lelkünk benne van” – mondta el Mirk Szilvi, aki a vállalkozás indulásáról is mesélt.

 

Mióta foglalkoztok a piacon látható áruk elkészítésével, mikor indult a vállalkozás?

Már egész kiskorom óta ezekben a berkekben mozgok, hiszen édesapám hentes, mészárosnak tanult. Ő 1988-ban épített egy hentesüzletet Pilisvörösváron, és én alig hatévesen már a pult mögé álltam, hogy kiszolgáljak, így magam is kereskedelmi iskolát végeztem. Miután pedig a boltunkat eladtuk, elkezdtünk piacokat felkutatni, és ekkor találtunk rá a szentendrei piacra is, 2000-ben. Ebben az időszakban még édesapámmal közösen állítottuk elő a termékeket.

 

Miként működik jelenleg az üzlet?

2018-tól párommal, Botzheim Mártonnal ketten készítjük a finomságokat. A lakhelyünkön, Pilisvörösváron van egy kis üzemünk, ott dolgozzuk fel a húsokat. Jelenleg három piacon vagyunk megtalálhatóak: Szentendrén, Zsámbékon és Pilisvörösváron.

 

Miért szeretitek a piacok hangulatát?

Mindenhol nagyon kedves vásárlóink vannak, és úgy érzem, hogy ők is szívesen járnak hozzánk. Törekszünk arra, hogy mindig friss és ízletes ételeket vihessenek haza a vásárlóink az étkezőasztalra, vagy akár egy bográcsozáshoz, grillezéshez is válogathassanak a kínálatunkból.

 

Milyen termékeket készítetek?

Kolbászokat, szalámikat, szalonnákat, sonkát, fehérpecsenyét, csülköt, angolszalonnát, oldalast, tarját és még sok minden mást sózunk és füstölünk.

 

Mit gondolsz, miért különleges a Sziszi hús?

Hagyományos eljárással készítünk mindent. Amit a piacon a standunknál látni, az minden a két kezünk munkája, és szívünk-lelkünk benne van. Nekünk sincs kedvencünk, és a vevők is egyformán szeretnek és keresnek mindent, amit készítünk.