MűvészetMalom

2000 Szentendre, Bogdányi utca 32.

Az egykori szentendrei fűrészmalom XIX. század végi épülete Magyarország egyik legérdekesebb, legkülönlegesebb kiállítóhelye. Korniss Dezső és Deim Pál festőművészek ötlete alapján a Szentendre Művészetéért Alapítvány kezdeményezésére és a Szentendrei Építész Egylet együttműködésével jött létre, és 1999 júniusában nyílt meg a nagyközönség számára. Az alapítók célja egy modern művészeti központ létrehozása volt; a múzeum jelenleg időszakos kiállításoknak ad helyet.

A MűvészetMalmot az épület hangulata, változatos, különleges terei, s az intézmény több mint másfél évtizedes szakmai múltja is alkalmassá teszi arra, hogy nemcsak országos viszonylatban, hanem közép-európai vonatkozásban is a kortárs képzőművészet meghatározó centruma legyen. Adottságai és nagy látogatottságú időszakos tárlatai révén ma az ország harmadik legjelentősebb kiállítóhelyének számít.

Az eredeti célnak megfelelően a jövőben szeretnének egy élő, modern művészeti központot létrehozni. További információk: www.muzeumicentrum.hu

2000 Szentendre, Bogdányi utca 32.

+36 20 779 6657

Weboldal

info@muzeumicentrum.hu

Nyitvatartás

Novembertől zárva tart

Árak és információk

Teljes árú: 1700 Ft

Kedvezményes: 850 Ft