ÚJRA SZENTENDRÉN A GHYMES!

2017. március 29.

Ki ne ismerné és szeretné a Ghymest és Szarka Tamást, akinek dalszövegei irodalmi értékűek, zenéje pedig egyaránt hat az érzelemre, az érzékekre és az értelemre? A városunkban már több alkalommal fellépett együttes népszerűsége három évtizede töretlen. Már több mint 20 lemezük megjelent, közülük több arany-, illetve platinalemez lett. A zenekar alapító tagjai, Szarka Gyula és Tamás 2011-ben megosztott Kossuth-díjban részesültek.
A Szarka testvérek által alapított és vezetett felvidéki zenekar alapvetően népzenét játszik, de „Ghymes-módra”. Zenéjük magyar, közép- és kelet-európai gyökerekből táplálkozik, s a népzenei alapok, a saját alkotó elképzelések és improvizációk alapján alakult az egyedi hangzásviláguk.
„Egy jó zenét szerintem nem lehet behatárolni. Nem jó, ha egy stílust betesznek valamilyen dobozba, és ráírják, hogy ez világzene, vagy falusi muzsika, vagy bármi más, és mi ezt műveljük. Nem ez a lényeg, hanem az, hogy mi Ghymes-zenét játszunk. Ha ezt néhány akkord után megismeri a közönség, akkor nyertünk. Ha meg is szereti a közönség, akkor végképp nyert ügyünk van.” (Szarka Tamás)

BEST OF GHYMES április 1. szombat, 19:00 PMK színházterem (Pátriárka u. 7.)

Esemény: https://www.facebook.com/events/1724303327899592/