Kölyökmozi program indul februárban

Bár az iskolák, óvodák eddig is rendszeres látogatói voltak a P’Art Mozinak, a 2022. február 22-én induló Kölyökmozi programmal még közelebb kerülhetnek a gyermekek a mozgókép világához. 

A Kölyökmozi programjairól a mozi rendszeres tájékoztatást nyújt majd az intézményeknek; a tervek szerint az iskolák, óvodák negyedévente kapnak nyomtatott, frissülő filmlistát, ismertetőt és havonta elektronikus levélben küldött ajánlót. A filmek kategóriákra bontva, korhatár-megjelöléssel és műfajonként is válogathatók lesznek.
A Kölyökmozi a negyedévente megújuló filmkínálatán túl igyekszik egyedi kéréseket is teljesíteni; kapcsolódni akár az irodalom, biológia, földrajz, történelem, média, rajz vagy osztályfőnöki órák témájához.
Az elsősorban matiné jelleggel működő programokon túl a mozi nyitott a rendhagyó időben történő, különleges kívánságok megvalósítására is.

A gyermekek az éppen műsoron futó filmeken kívül olyan alkotásokat is megnézhetnek, amelyek gondolatébresztőek, inspirálóak vagy érzékenyebbek bizonyos témák iránt. A kép alapú történetmesélés egyfajta filmterápiának is felfogható. A gyermekek a különböző műfajokból válogatva, a történeteken keresztül motiváltabbá válhatnak, a bemutatott értékek, viselkedési formák által akár saját magukban is felfedezhetnek új értékeket – tájékoztatott Gerai Dóra, a P’Art Mozi vezetője.

A programba jelentkezni a kolyokmozi@szentendre.hu e-mail címen, illetve a 06 20/ 398-4617-es telefonszámon lehet.

Csoportos- illetve diákkedvezményes jegy 1000 Ft-ért vehető igénybe.