Idősek karácsonya 2018

2018. december 13.

Szentendre önkormányzata meghitt karácsonyi ünnepségre invitálta 2018. december 11-én a város nyolc nyugdíjasklubjából és a Gondozási Központból meghívottakat. A rendezvényen a város nevében Verseghi-Nagy Miklós polgármester és Petricskó Zoltán alpolgármester fogadta a vendégeket.

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színháztermében a 250 meghívott vendégnek ünnepi műsorcsokrot és ajándékcsomagokat nyújtottak át a szervezők. A városvezetés fontosnak tartja, hogy a karácsonyi időszakban közösen ünnepeljenek az idősekkel, akik tapasztalataikkal és a fiatalabb korosztályoknak nyújtott segítségükkel nélkülözhetetlen tagjai a társadalomnak.

A műsorban Verseghi-Nagy Miklós polgármester mondott köszöntőt, melyben Wass Albert egyik szép gondolatát idézte: „Küszöbön áll a nap, az az egyetlen egy nap az évben, mely hivatalosan is a szereteté. Háromszázhatvanöt nap közül háromszázhatvannégy a gondjaidé, a céljaidé, munkádé, és a szereteté csupán egyetlen egy, s annak is az estéje egyedül. Pedig hidd el, Ismeretlen Olvasó, fordítva kellene legyen. Háromszázhatvannégy nap a szereteté, s egyetlen csak a többi dolgoké, s még annak is elég az estéje”.  Az ünnepi programban a Vujicsics Tihamér Zeneiskola népzenei tanszakának növendékei adtak minikoncertet. Citerán játszott Borlay Szófia és Halma Márton, a zeneiskola tanára, Dömény Krisztián vezetésével, énekelt Félegyházi Borbála, Buzás Dorina, Pál Bence és Palády Attila. Felkészítő tanáruk Tímár Sára volt. Ezután a Szent András Általános Iskola 3.B osztályos diákjai varázslatos betlehemes játékot mutattak be. Felkészítő tanáraik Sarkóczyné Domozi Szilvia, Bencsáthné Juhász Mária és Kalmanovitsné Dévai Anikó voltak. A délután sztárvendége, Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművész egyszerre felemelő és humorral átszőtt műsorában megelevenedtek régi filmzenék, karácsonyi versek – Remenyik, Weöres, Romhányi, Kiss Dénes örökbecsű költeményei – és a megunhatatlan musicalből, a Macskákból és a Mary Poppins-ból is előadott egy-egy meghatóan szép dalt. A műsorszámok között őszintén és szeretettel beszélt értékekről, hagyományról, családról – néha könnyek között, hiszen éppen ezen a napon ünnepelte 42 házassági évfordulóját.

A program után a szentendrei nyugdíjas klubok meghívott vendégeit hidegtál-vacsorára várták a HBPMK ünnepi díszbe öltöztetett aulájában.

Köszönjük minden résztvevőnek a közös ünneplést és kívánunk áldott karácsonyi ünnepeket!