Események betöltése

Yasmina Reza: MŰVÉSZET | IISZT

2018-03-24. 18:00 - 20:30

Leírás

YASMINA REZA

MŰVÉSZET

vígjáték egy felvonásban

A magyar származású Yasmina Reza MŰVÉSZET című darabja, amely a világ és Európa színpadain is hatalmas sikernek örvend, finom humorral és mesteri érzékenységgel tárja fel egy jól ismert viszonyrendszernek, a baráti háromszögnek ingoványos talaját. A történet, akár egy mélylélektani szonda, úgy vizsgálja a három barát kapcsolatát.

Serge, a befutott orvos engedve új szenvedélyének egy kortárs festményre tesz szert, s bár egy vagyonba került, kétely nélkül és büszkén hívja át barátait, hogy szemügyre vegyék a képzőművészeti csoda vitathatatlan értékeit: „egyhatvanszor egyhúsz, fehér alapon haránt irányú, vékony, fehér pászmák”. Marc döbbenten áll, véleményét képtelen magában tartani, és kifakad. Yvan pedig választhat, hogy kinek az oldalára áll ebben a parádés esztétikai konfliktusban, amelynek a végére az is kiderül, hogy miként alakul a barátság sorsa.

A kortárs francia nőirodalom sodró lendületű szatírája Bakos-Kiss Gábor rendezésében, Csórics Balázs, Karalyos Gábor és Kis Domonkos Márk előadásában kerül bemutatásra.

A Váci Dunakanyar Színház vendégelőadása

Szereplők

Csórics Balázs – Serge
Karalyos Gábor – Yvan
Kis Domonkos Márk – Marc
Rendező – Bakos-Kiss Gábor
Dramaturg – Deés Enikő
Zene – Kerülő Gábor
Látvány – Bakos-Kiss Gábor
Rendezőasszisztens – Fehérvári Fruzsina

Barcsay Jenő Általános Iskola

Kálváris út 18.
Szentendre, 2000 Hungary