Események betöltése

WineTREK : Háborúk és tragédiák – Történelmi borok

2018-04-13. 19:00 - 22:00

Leírás

HÁBORÚK ÉS TRAGÉDIÁK – TÖRTÉNELMI BOROK
Borkóstoló képzeletbeli utazással egybekötve – újszerűen
Helyszín: Ferenczy Múzeumi Centrum (Kossuth L. u. 5.)

Ár: 6900,- Ft/fő // fizetés a helyszínen
Maximális létszám: 40 fő

Itt regisztrálj: https://goo.gl/4Yy8qr

– – – – – – – – – – –

MIT CSINÁLUNK?

A WineTREK egy újszerű ismerkedés a borokkal, képzeletbeli utazások formájában. Röviden összefoglalva: olyan gasztronómiai élmény, amely az utazás, a tanulás és a kulisszák mögé való bepillantás hármasa, lazán. Ez alkalommal háborús időkbe utazunk.

A borok az élet minden helyzetében ott voltak. Bár háborúk sorsa – egy kivételével – talán soha sem dőlt el bor miatt, sok sok érdekes és legendás történetet ismerünk ahol a borok központi szerepet töltöttek be. Vajon tényleg bikavért ittak az egri várvédők – mindez kiderül ezen a kissé szokatlan kóstolónkon. Bőséges falatokra senki se számítson, csajkát hozni kötelező! 🙂

– – – – – – – – – –

Házigazda: HIDEGKUTI Gergely

Soha sem szerettem klasszikus borkóstolókat tartani. A szűk, fanatikus rajongók ugyanis jobbnál-jobb programokból válogatatnak, a többieknek meg nem elég érdekfeszítő a borok alapos elemzése és feszélyező a mély szakmaiság. A WineTREK kóstolókat pár barátommal indítottuk el, ugyanis mindannyian vágytunk egy könnyed hangulatú, de mégis komoly borokról szóló programra. A könnyedséget az útibeszámoló szerű diavetítés biztosítja, ahol a borok analitikai adatai helyett az őket előállító pincészetekről, emberekről, illetve a borok termőhelyeiről mutatok képeket és mesélek történeteket.

Ferenczy Múzeum

Kossuth Lajos utca 5.
Szentendre, 2000 Hungary

www.femuz.hu