Események betöltése

Teakeverék Készítő Műhely

2019-11-09. 09:00 - 12:00

Leírás

Végy egy szerettedet, akit szívesen megajándékoznál, hangolódj rá, aztán gyere el a Könyvtár INGYENES Gyógynövény klubjába, ahol ezúttal élvezeti és gyógyító teakeverékeket készítünk magunk vagy mások számára! Kb. negyven alapanyagból válogathatod és keverheted ki az összetevőket, amelyeket filterekbe csomagolunk és címkézünk. A teáid nevét te találhatod ki!
Szeretettel várjuk a 10 événél idősebb alkotó kedvű gyerekeket is.

A teakeverék készítés folyamatában Dr. Hajdu Zsanett gyógynövénykutató biológus kalauzol bennünket. Megtudjuk, hogy mely növényeket keverhetjük össze, és melyeket nem, hallunk a gyógynövények mellékhatásairól, a hatásos mennyiségekről, és ötleteket kapunk, hogy mely fűszer- és gyógynövényeket használhatjuk egy hatás vagy egy harmonikus íz eléréséhez.

A műhelyvezetőről: Dr. Hajdu Zsanett, gyógynövénykutató biológus, két évig élt dél-amerikai indiánok között. Egy amazóniai faluban elvégzett egy etnobotanikai felmérést, majd elmélyedt a gyógynövények hatóanyagainak kutatásában, valamint a hazai növényi alapú étrend-kiegészítők összetételét tanulmányozta. Később megjelent útleíró regénye, A trópusok ajándékai – Szenvedélyes kutatóutam igaz története Bolívia indiánjai között címmel. Jelenleg ismeretterjesztő előadások, gyógynövényes programok tartásával foglalkozik országszerte. Több info: https://www.tropusokajandekai.hu/

A MŰHELYFOGLALKOZÁS INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!
-A résztvevőket kérjük, hogy egy listából választható gyógynövény behozásával járuljanak hozzá az eseményhez. A listát és egyéb szükséges eszközöket válaszlevelünkben küldjük.

REGISZTRÁCIÓ: hajdu.zsanett@gmail.com címen.

KÉRJÜK, HOGY CSAK AZ JELENTKEZZEN, AKI BIZTOSAN ELJÖN!
Max. 32 fő jelentkezését tudjuk fogadni.

Várjuk jelentkezésed! Kalandra fel! 🙂

Pest Megyei Könyvtár

Pátriárka u. 7.
Szentendre, 2000 Hungary