Események betöltése

Szeret, nem szeret

2022-07-23. 18:00 - 22:00

Leírás
Szeret, nem szeret, zene, kert, szerelem – színészhallgatók fergeteges kavalkádja
Szentendre hangulatos terein
A szerelemről (annak csodáiról és gyötrelmeiről) mesélnek színművészeti egyetemisták Szentendrén, egy különleges produkció keretében. Felújítva a régi hagyományokat, ismét színészhallgatók a szereplők és megint Szentendre belvárosa a díszlet, mert az ingyenesen megtekinthető produkció több helyszínen játszódik a városban.
A Szeret, nem szeret előadás első része a Főtéren kezdődik, majd Goldoni vígjátékával, a Chioggiai csetepaté részletével folytatódik a Bükkös-patak partján. Ezek után a nézők választhatnak, hogy Shakespeare Szentivánéji álom komédiájának néhány jelenete érdekli őket a Vajda Múzeum kertjében, vagy inkább Kornis Mihály Körmagyar című színművéből tekintenek meg részletet a Dunaparti Művelődési Ház retro udvarán. Bármelyiket is választják, a klasszikus és kortárs szerzők, illetve a fiatalok rögtönzései garantálják a szórakozást. És hogy mindenki megtalálja a szerelmi civakodásokat a város zegzugaiban, a helyszínek között Peller Anna kalauzolja a nagyérdeműt.
A Szeret, nem szeret második része a Városháza udvarán, a nagyszínpadunkon folytatódik, ahol a szerelmespárok egy TV Talkshow keretében folytatják a történetet, slágerekkel, kuplékkal és Peller Anna műsorvezetésével, aki természetesen maga is dalra fakad. A játszók a közönség aktív közreműködését is kérni fogják a végkifejlethez.
Legyen Ön is részese, ennek az egyedülálló produkciónak, ami sok zenét, improvizációt, jókedvet, nyarat, szerelmet és Szentendrét tartalmaz, ami a város bevonásával újítja fel a Teátrum régi hagyományait!
Az előadás megtekintése ingyenes, csupán regisztrációt igényel a szentendreiteatrum.jegy.hu oldalon.
Szentendrei Teátrum
Július 22. péntek, 18h és július 23. szombat, 18h
RÉSZLETES PROGRAM
18:00 Főtér – nyitány
18:15 Bükkös-patak part (Dumtsa Jenő utca), részletek Goldoni: A chioggiai csetepaté c. színművéből
19:15 Vajda Lajos Múzeum: Szentivánéji álom Piknik
vagy
19:15 Dunaparti Művelődési Ház, részletek Kornis Mihály: Körmagyar c. színművéből
20:30 Fergeteges Talkshow sok zenével a Városháza udvarán
Regisztráció: szentendreiteatrum.jegy.hu
Információk: lencso.rita@szentendre.hu
Narrátor: Peller Anna
Szereplők: Bíró Panna Dominika, Hajdú Tamás Miklós, Hencz András, Jeney Luca Viktória, Kádár Kinga, Kiss Diana Aida, Kuttner Bálint, Mechle Christian, Sipos László Márk, Tegyi Kornél
Zenei munkatárs: Kovács Adrián
Szcenika: Kovács Alíz e.h.
Asszisztens: Solténszky Ráhel
RENDEZŐ: RÉTHLY ATTILA
Társrendező: Bezerédi Bendegúz

Szentendre

Szentendre, 2000 Magyarország