Események betöltése

Szenior péntek: Vas István. Az idő metszeteiben

2022-08-26. 14:00 - 18:00

Leírás
Havonta ismétlődő kalandos utazás Zám Mária művészet- és táncterapeutával a művészetek városában.
Az augusztus 26-i foglalkozás állomása a Ferenczy Múzeum Vas István. Az idő metszeteiben című kiállítása.
Dr. Zám Mária tánc- és művészetterapeuta vezetésével indul el májustól a havonta jelentkező, a szenior korosztályt megszólító művészetterápiás alkotói program a Ferenczy Múzeumi Centrum kiállító- és alkotótereiben. Olyan, különleges atmoszférájú műhelysorozatot kínál a múzeumi centrum, amelyben eltérő művészeti ágak találkoznak. A művészetterápiás foglalkozásokon a kiállítások megtekintése után a szabad alkotóenergiákra alapozva lehet rajzolni, festeni, irodalmi alkotásokat felfedezni, akár táncolni, vagy csak élvezni a zenét és az alkotás örömét.
Vas István életművének nagy tanulsága, hogyan lehet mindig újrakezdeni. Miként kell átmenteni, ami menthető. Hogyan kell a sivatagban is vizet fakasztani. Ez a teremtés igazi lényege!
Minden emberi fordulópontnál ott van a választás lehetősége. Bár lehet, hogy sokszor belemerevedünk abba, amit elhagyni akarnánk, vagy menekülünk az elől, amit meghódítani szeretnénk.
Ez alkalommal is keressük a saját utunkat, mi az, ami vonz bennünket, mi az, ami felé irányulnak a vágyaink, s vajon tudunk-e édenkertet varázsolni az életünkbe – még akkor is, ha az nehéz.
„Ne gondold, hogy nem lesz több szép napunk:
A nyár, a mi nyarunk, mely maga is
könnyek közt búcsúzik, még visszanéz ránk.”
(Vas István: Majd)
A programra regisztráció szükséges: regisztracio@muzeumicentrum.hu
A 4 órás foglalkozás díja: 2000 Ft / fő
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Ferenczy Múzeumi Centrum

Kossuth Lajos u. 5.
Szentendre, 2000 Magyarország