Események betöltése

Sörben az igazság!/ Sörkóstoló Katona Csaba sörtörténésszel

2019-05-03. 17:00 - 18:30

Leírás

Az első magyar sörtörténész előadása a Hé, Dodó!-ban!
Közben négy sörtípust kóstolhatunk:
BÚZASÖR : eredetileg felsőerjesztésű sörfajta, de néha a jobb érés érdekében alsóerjesztésű élesztőt is adnak hozzá.
IPA: brit eredetű felsőerjesztésű sörfajta, jellemzője a magas komlótartalom miatti keserűség
BARNA SÖR: alsóerjesztésű, a pörköltebb malátának köszönhetően sötétebb sör
VILÁGOS PILSENI SÖR – keserű, komlós, Pilsenben kifejlesztett, alsóerjesztésű sörfajta

Kísérő: válogatás a Hé, Dodó házi finomságaiból

Részvételi díj: 2500 Ft
Regisztráció és helyfoglalás: hedodokultcafe@gmail.com
” Hogy mikor főzték le a világ első sörét, arról lövésünk sincs. Hipotézis van rá: valaki rákényszerülhetett, hogy megigyon olyan esővizet, ami gabonára hullt és valamennyire az a gabona leerjedt. Biztos, hogy ez nem volt finom, de jelentkezhettek mellékhatások: nagyon jó vadásznak érezte magát, meg minden nőt ledumált a lábáról. Így aztán rekonstruálni akarhatta, amit ivott.”
– Katona Csaba –
Katona Csaba, az MTA BTK Történettudományi Intézetének tudományos munkatársaként a XIX–XX. századi magyarországi életmódot, a mindennapok történetét kutatja: mit ettek, olvastak, hogyan öltözködtek, utaztak az emberek – a balatoni fürdőkultúrát aztán már csak egy apró lépés választja el a sörivás kultúrájától:)
#sör #tudomány #vicceslesz #barátokkalgyere #sörfesztivál #kultcafé #szentendre
Szentendrei Sörfesztivál Pénteki programok – Szentendrei Sörfesztivál
fotó: Szilvay Gergely mandiner.hu/

Hé, Dodó

Szerb u. 4.
Szentendre, Pest 2000 Magyarország