Események betöltése

SANCTUM #1 – összművészeti szalonestek Szentendrén

2023-03-24. 19:00

Leírás
Juhász Anna irodalmár vendégei: Knyihár Amarilla festőművész, Tóth Réka Ágnes költő és Táborszky Bence zenész, trombitaművész
Az ÚjMűhely Galéria új programsorozata Szentendre szívében a művészetek összekapcsolódását helyezi fókuszba. A SANCTUM esten minden alkalommal egy képzőművész, egy író és egy zenész trialógusa kerül fókuszba, és Juhász Anna beszélgetőtársai arra keresik a választ, hogy miképp reagál egymásra a kép, a hang és a szó? Miként ihleti meg jelen korunk egy-egy történése, vagy a természet átalakulása a kortárs alkotókat?
A SANCTUM kifejezés jelentése: saját szoba, vagy szentély. Ez az intim közeg lehetőséget teremt arra, hogy bemutassa az alkotás folyamatának átszellemült állapotát, meghittségét, emelkedettségét. Ebben a térben, a különböző művészeti ágak összefonódásában testközelbe kerülhetünk az alkotóifolyamatokhoz és hatásaikhoz.
Ez a kifejezés továbbá utal az ÚjMűhely Galéria kiállítótereinek szobaszerűségére is. A SANCTUM szalon estek során a művészet megrendítő pillanatait keressük, ami révén közelebb kerülhetünk saját magunkhoz, és ha ez egyáltalán lehetséges, néhány pillanatra a világ megértéséhez is.
Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, küldje el részvételi szándékát a kozonseg@alkotomuveszet.hu címre.
Vendégeink:
Knyihár Amarilla – festőművész, 2002-ben végzett a Magyar képzőművészeti Egyetem festő és tanár szakán. Rendszeresen állít ki egyéni és csoportos kiállításokon, emellett művésztanárként is tevékenykedik. 2017 óta a Szentendrei Régi Művésztelepen alkot.
Tóth Réka Ágnes – dramaturg, író, költő. Versei 2013 óta jelennek meg, jelenleg a szombathelyi Weöres Sándor Színház dramaturgja. Első kötete 2022-ben jelent meg Ultraibolya címen.
Táborszky Bence – zenész, jazz trombitás. Több zenekar tagja, rendszeresen ír zenét színdarabokhoz. Világszerte turnézik Kolumbián át a Kárpát-medence számos országáig. 2017-ben az Öröm a zene tehetségkutatón Újfalusi Gábor „kiemelkedő zenei tehetségéért” díját kapta.

Helyszín: Új Műhely Galéria és Kávézó