Események betöltése

Plein air mesterkurzus I Kreátor

2019-09-28. 10:00 - 15:00

Leírás

PLEIN AIR MESTERKURZUS | Kreátor
Fessünk együtt Szentendrét!
Szeptember 28. | Szombat | 10:00-15:00

Mester: Palyov Péter, képzőművész
Jelentkezés: https://forms.gle/tzrRbAXXBsDu4CB17

Találkozó: Belvárosi rév (Pásztor rév)
(magas vízállás esetén a Kacsakőnél találkozunk)

A kurzus ára: 5600,- Ft/fő
Jelentkezési határidő: szeptember 26.

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

RÉSZLETEK

„Szentendre a festők városa!” Hogy hűek maradjunk e Szentendrét méltató mondathoz, Palyov Péter képzőművész irányításával szabadtéri festésre invitálunk benneteket.

Szeptember 28-án, szombaton 10 órakor komppal átkelünk a Szentendrei-szigetre, ahol Palyov Péter tapasztalatait és mesterfogásait ellesve megfesthetjük a saját Szentendrénket. Munka közben garantált lesz a jó kedv, amelyhez segítségünkre lesz pár üveg bor és egyéb finomságok. Öltözzetek rétegesen és hozzatok magatokkal párnát, amelyre leülhettek!

Esőnap: október 5., szombat

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

A MESTER

1982-ben született Szentendrén. Már gyermekkora óta késztetést érzett a festészet iránt. Már akkor hatással volt rá a város atmoszférája és művészeti élete (performanszok, kiállítások, művészek).
Komolyabban 15 éve kezdett el foglalkozni a festészettel. Képeiben nagy hangsúlyt fektet a színekre. Festészetének két fő iránya: a tájképfestészet, amit legtöbbször a szülővárosa ihlet, és a letisztultabb absztrakt festészet, ahol a színeké a főszerep. Mindkét stílusnál nagy szerepet kap a textura, amit a legtöbbször odaragasztott zsákvászondarabokkal old meg.
A művészetének fejlődésében számos festőművésztől kért tanácsot, rengeteget fejlődött a művésztelepeken. Sok könyvet is olvasott a témában. A legnagyobb hatással Johannes Itten – A színek művészete volt, amit a mai napig forgat.
Mesterének Farkas Dánielt tartja.