Események betöltése

Piszkátor Ildikó kiállítása

2022-03-01 - 2022-03-31

Leírás
Piszkátor Ildikó üvegmozaik- és festőművész kiállítása a P’Art Moziban.
A szentendrei képzőművész festményeit igény szerint a művész rövid tárlatvezetésével is meg lehet tekinteni.

„Üvegmozaik- és festőművészként tevékenykedem, már fiatal korom óta, mikor először rájöttem, hogy nekem ezt az utat szánták. Az üveggel akkor estem szerelembe, amikor a családommal üveghutát hoztunk létre. Megérintett a sokszínűsége, keménysége ugyanakkor formálhatósága, teljesen elkápráztatta a lelkemet. Kiszámíthatatlansága és varázslatos arca, olyan, mint az emberi lélek, bármilyen érzés kifejezésére alkalmas.

Alkotásaimban folyamatosan az újításokat, új anyagokat, technikákat igyekszek megjeleníteni és erre biztatom a tanítványaimat is. Pályámat pedagógusként kezdtem, így nem volt kérdéses az, hogyan tudok gyerekekkel és felnőttekkel együttműködni, foglalkozni és velük együtt kibontakoztatni bennük az alkotás örömét.

Lakberendező, üvegművészeti és kortárs festészeti kurzusok tanaival és kreativitásom kibontakoztatásával hosszú ideig belső terek dekorálásával foglalkoztam.

Pedagógusi elhivatottságom is a mai napig megmaradt. A tanévben fejlesztő művésztechnikai foglalkozásokat tartok gyerekeknek, felnőtteknek otthonszépítő műhelyt vezetek otthonomban.

Nyaranta, közel húsz éve működő kézműves táborokban tanulhatják meg, már a legkisebbek is, hogy a különböző üvegekben rejlő csodákat hogyan lehet realizálni művészeti alkotásként és lakásdekorációként.” – Piszkátor Ildikó

P’Art Mozi

Dunakorzó 25.
Szentendre, 2000

http://partmozi.hu/