Események betöltése

Népzenei Műhely és táncház Tímár Sárával, vendég: Navratil Andrea

2022-03-19. 19:00 - 23:00

Ft1500
Leírás
Újraindul népszerű klubunk a Népzenei Műhely és Táncház Tímár Sárával.
A népzenei műhely alkalmával Tímár Sára szentendrei énekes beszélget és muzsikál meghívott vendégeivel, ezt követően moldvai táncházban vehet részt a hallgatóság, ahol tánctanár is segít a lépések elsajátításában.
A márciusi alkalmon Navratil Andrea népdalénekes lesz a vendég.
A koncerten közreműködik: Demeter László – koboz, Hargitai-Halászi Lehel – furulya.
Navratil Andrea (népdalénekes, tanár, mesemondó, ökológus): a Kobzos együttes és a Fonó zenekar mellett az Igriczek együttes tagja, a Duna Művészegyüttes szólóénekese, Berecz András műsorainak, valamint az Eszterlánc és a Tallabille zenekarnak meghívott vendégénekese, a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny felkészítő mestere. Számos népzenei rendezvény és verseny győztese, nívódíjasa, a Népművészet Ifjú Mestere, Tornalja díszpolgára. Előadóművészi és oktatási munkájáért Honvédelemért Kitüntető Címet kapott, a Zurgó Együttessel pedig elnyerte a Bezerédj-díjat, majd a Bartók emlékdíjat, ill. a Magyar Művészetért Díjat. Előadóművészként megkapta a Természetvédelem nagykövete kitüntetést. 2016 szeptemberében az MMA Népművészeti Tagozata a magyar népművészet életben tartásáért és továbbörökítéséért végzett tevékenységéért, áldozatos közösségformáló munkája elismeréseként kitüntette az MMA Elismerő oklevelével.
Rendszeresen tanít továbbképzéseken, nyári táborokban. Éneke több mint 40 lemezen hallható. Zenésztársaival bejárta egész Európát, koncertezett többször Indiában, valamint hazánkat képviselve a Magyar Örökség programsorozaton szóló énekeseként meghívottja volt az Egyesült Államok egyik legnagyobb szabású szabadtéri rendezvényének, a Washington szívében évente megtartott Smithsonian Folklife Festival-nak.
Belépő: 1500 Ft
Helyszín: Dunaparti Művelődési Ház – Barlang
(Szentendre, Duna korzó 18.)
A programon kizárólag védettségi igazolvány és személyazonosító igazolvány bemutatásával lehetséges részt venni.
A rendezvényen maszk viselése kötelező!
Mindenkit szeretettel várunk!

Dunaparti Művelődési Ház – Barlang

Duna-korzó 11/a.
Szentendre, Pest Magyarország