Események betöltése

Népzenei műhely és táncház Tímár Sárával és zenekarával

2022-05-14. 19:00 - 23:00

1500Ft
Leírás
Tímár Sára Junior Príma díjas szentendrei énekesnő ezúttal legújabb műsorát mutatja be a májusi Népzenei Műhelyben. Utána vonós táncház lesz tánctanítással.
Műsoruk címe: Ének a határtalanról.
Az énekesnő újabban dalszerzőként versmegzenésítéseket és népzenei feldolgozásokat készít, szerzőtársa Szabó Dániel. Olyan Weöres Sándor verseket és népdalokat gyűjtöttek egybe, aminek központi témája az örökkévalóság, harmónia keresés, halál utáni élet, tudatosodás, vagy az örök érvényű szerelem. Ezekben a témákban tükröződik az énekes előadónak lelki világa és igénye a leglényegesebb életesszenciák megélésére. A versek és népdalok zenei kísérete hűen tükrözi annak mondanivalóját, mindemellett a hallgatóságnak kiváló szórakozást nyújt. Hol felemel, magasba repít, hol pedig az emberi lélek mélyebb rétegeit feszegeti.
Tímár Sára generációjának egyedi hangú, kísérletező kedvű énekese 2011-ben nyerte el a Junior Príma Díjat magyar népművészet és közművelődés kategóriában. Bár a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékén szerzett előadói és tanári diplomát, érdeklődési köre kiterjed a népzene határterületeire is. A Sebő együttes tagjaként került kapcsolatba az énekelt versek világával, a népi énekhang kreatív lehetőségeit pedig a Dalinda énekegyüttes alkotó alapítójaként keresi.
Saját zenekarát 2009-ben alapította, azóta külföldi és belföldi koncerteket adnak, és számos népzenei hangzó anyagon hallhatók. 2018-ban jelent meg Minek nevezzelek… című autentikus népzenei hangzó anyaguk, szintén 2018-ban a Református HÁLAÉNEK népzenével címet viselő lemez, 2020-ban pedig Feljött immár az a csillag címmel karácsonyi kislemezt készítettek a Gryllus kiadó felkérésére. Ez az anyag előfutára annak a zenei hangzásnak, amit a zenekar napjainkban képvisel. Mindhárom lemezt a Gryllus kiadó gondozásában adtak ki, és a Zeneakadémián mutatták be teltház előtt.
Tagok:
Tímár Sára – ének
Szabó Dániel – cimbalom, ének
Nyitrai Tamás – hegedű
Fekete Márton – brácsa
Lelkes András – bőgő
Hargitai-Halászi Lehel – furulya, ütőgardon
Belépő: 1500 Ft

Dunaparti Művelődési Ház – Barlang

Duna-korzó 11/a.
Szentendre, Pest Magyarország