Események betöltése

MÚZEUM KORZÓ | Festői Szentendre családi séta 1.0 – Rajzolj Szentendrét!

2022-11-26. 14:00 - 15:30

Leírás
?? Művészeti, helytörténeti, régészeti séták szombatonként Szentendrén, a Ferenczy Múzeumi Centrum szervezésében. Tarts velünk Szentendre hangulatos, macskaköves utcáin művészeti sétáinkon, ismerd meg a festők városának művészeti, építészeti hagyományait! Az adventi időszakban 6 tematikus programunk hív kalandozásra a belvárosba, Barcsay, Vajda, Ilosvai Varga, Modok, Czóbel és a római kori kincsek nyomában. A sétákon mindössze 1000 Ft-ért lehet részt venni, indulás a Ferenczy Múzeum adventi fényekkel díszített, hangulatos udvaráról (Kossuth L. u. 5.), ahol meglepetéssel várunk! ??
Szentendre zegzugos utcái, izgalmas terei régóta kedvelt témája a festőknek. Gyertek velünk, csatlakozzunk Czóbel Bélához, Vajda Lajoshoz és festőtársaikhoz! Barangoljunk együtt a városban: utcákon le, sikátorokon fel, patakon túl és tereken át, hogy megtaláljuk a legizgalmasabb kilátópontot! Ahonnan szétnézve természetesen megörökítjük, lerajzoljuk az elénk táruló városképi részletet. A sétán résztvevő gyerekek FMC vázlatfüzetet és ceruzát kapnak az alkotáshoz.
A sétát vezeti: György Gabriella múzeumpedagógus és Sütő Tünde múzeumpedagógus
A program időtartama: 90 perc
Indulás-érkezés: Ferenczy Múzeum
(Szentendre, Kossuth Lajos u. 5.)
Regisztráció: regisztracio@muzeumicentrum.hu.
A séta díja: 1000 Ft, jegyek a Ferenczy Múzeumban (a séta kezdése előtt félórával) és online, a jegymester.hu-n vásárolhatók.
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.
* * *
Kép:
Vajda Lajos: Sikátor templommal, 1935, ceruza, papír, 313×224 mm, FMC
Török köz – Kilátás a Péter-Pál templomra, ismeretlen fotós, 1950-es évek, FMC archívuma

Ferenczy Múzeumi Centrum

Kossuth Lajos u. 5.
Szentendre, 2000 Magyarország