Események betöltése

Meszecsinka Duo – koncert

2018-05-12. 19:00 - 21:00

Leírás

Meszecsinka duó a Hajósinasban!

Meszecsinka egyike a 12 legjobb magyar világzenei együttesnek a Dal+Szerző magazin külön WOMEX száma szerint. A zenekart Oláh Annamari (ének) és Biljarszki Emil (zongora, gitár) alapította
2009-ben, nevét (magyarul Holdacska) egy bolgár népdalból kölcsönözték.

A Meszecsinka nyerte az év legjobb világzenei albumáért járó Fonogram-díjat 2018-ban!

Meszecsinka hét nyelven énekel, négy országból jön (Magyarország, Bulgária, Lengyelország és Horvátország) és
Csodaországba tart, ahol a magyar és a bolgár folklór együtt él a flamencoval és a pszichedelikus rockkal, az orientális azexperimentálissal.

A zenekar aktívan turnézik. Bejárta Európát, játszott USÁ-ban és Kanadában, klipet forgatott a Vörös téren és road movie-t a Balkánon. A Kinyílok c. klip a vezető világzenei kiadó World Music Network és Európa egyik legismertebb népzenei magazinja, az fRoots video Top10-ében érte el a hatodik helyet.

Már az első albuma (2012) nemzetközi érdeklődést váltott ki, amely a német Hiperbole Records általi kiadáshoz és sok turnéhoz vezetett. A második albumát (2014) a Vidor Fesztivál nagy színpadán mutatta be, 1500 ember előtt. 2015 nyarán jelent meg egy négy számos EP, amelyről azt írta a NOWMagazin: „olyan tűz ég benne, ami felperzsel”. Ősszel egy művésziklippel jelentkezett a zenekar.

A Global Hotspots program keretében Magyarország kulturális követeként előadásokat és workshopokat tartott dán iskolákban és egyetemeken. Meszecsinkát beválasztották azon tíz zenekar
közé, akik a Budapesten megrendezésre kerülő WOMEX nulladik napján léptek fel nemzetközi szakemberek előtt.

Jelentkezés: info@hajosinas.hu vagy 06-20-9100-899
A részvételi létszám korlátozott, asztalfoglalás erősen ajánlott!

Hajósinas Étterem

Dézsma u. 2/b
Szentendre, Pest 2000

+36 (20) 910 0899