Események betöltése

Margaret Island akusztik – jótékonysági koncert

2019-12-15. 18:30 - 20:00

Leírás

„Egymás kezében vagyunk!” – Ez a jelmondata annak a koncertsorozatnak, mely idén tizedik, jubileumi alkalommal kerül megrendezésre Szentendrén, az Értelmi Fogyatékos Gyermekek Oktatásáért Neveléséért Alapítvány javára, amelyből a dunakanyari sérült gyermekek nyári táborozását finanszírozza a szervezet.
//Az Alapítványról bővebben lejjebb görgetve olvashatsz!//

Az idei évben a Margaret Island akusztikus formációja, ad koncertet az Altiszti Akadémia színháztermében:
Lábas Viki – ének
Füstös Bálint – gitár
Törőcsik Kristóf – gitár
Gerendás Dániel – cajón

Időpont: 2019. december 15. 18.30
Helyszín: 2000 Szentendre, Dózsa György út 12. – Az MH Altiszti Akadémia Színházterme

A jegyár tartalmazza a koncertet követő állófogadáson való részvételt is, mely a sérült gyermekek szüleinek és pedagógusainak felajánlásával jött létre.

Fogjunk össze újra egy jó ügyért! Szeretettel várunk!

Jegyek (2.490, 5.000, 10.000 Ft): https://tixa.hu/Margaret-Island-Szentendre-20191215

// Az Alapítvány tevékenységéről:

Az Értelmi Fogyatékos Gyermekek Oktatásáért Neveléséért Alapítvány hosszú ideje foglalkozik értelmileg sérült, autista, hátrányos helyzetű gyermekek oktatásának, nevelésének segítésével. Az Alapítvány egyik kiemelt célja a gyermekek szabadidős programjaik szervezése, életkörülményeik és életminőségük javítása, különös gondoskodással vigyázva a gyermekek minden lépését, hozzásegítve őket ahhoz az élethez, amely egészséges társaiknak megadatott. Mottójuk: „A gyermek az gyermek, legyen bármilyen is!”

Az Alapítvány szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy sérült gyermekek igenis léteznek, itt élnek közöttünk, a velük való foglalatosság pedig nem csupán lehetőségünk, hanem kötelességünk. A közösség elszánt abban, hogy hozzásegítse a gyerekeket a teljes gyermeki léthez, azt követően pedig – ha ez lehetséges –, aktív részeseivé váljanak a társadalomnak. A tanulók jelentős része hátrányos helyzetű, szociálisan veszélyeztetett, a szülők körében gyakori a munkanélküliség. Ezért az Alapítvány fő feladatának tekinti a negatív környezeti hatások, a hátrányokból adódó különbségek ellensúlyozását.

Az Alapítvány tevékenységét a Bárczi Gusztáv Általános Iskola pedagógusai több évtizede, kimagasló szakmai színvonalon ültetik át a mindennapokba. Ez a Szentendrén működő kis iskola Budapesttől Esztergomig a térség egyetlen olyan intézménye, mely értelmi fogyatékos gyermekek oktatását, nevelését és készségfejlesztését végzi. A mostani – immár hagyományos – jótékonysági koncertből befolyó összeget az Alapítvány – mint minden évben – gyermektáborozásra és egyéb szabadidős foglalkozásokra költi, jórészt olyan gyermekek számára, akik közül sokan életükben először látják a Balatont.

Magyar Honvédség Altiszti Akadémia Művelődési Központ

Dózsa György út 12-14.
Szentendre, 2000 Hungary