Események betöltése

MANK Advent az ÚjMűhely Galériában

2019-12-07. 10:00 - 20:00

Leírás

A műgyűjtéstől az ékszer- és műtárgyvásárláson át a filmvetítésig számos programmal várunk mindenkit a MANK Adventen, ahol karácsi díszeket is készthetünk természetes alapanyagokból.

Egész nap műgyűjtő játék az ÚjMűhely Galéria Karácsonyi vásár című kiálltás alkotásai között értékes ajándékokért!

10:00 – 16:30 Kortársékszer-vásár mindenkinek!
A jelentős művészek munkáit ezúttal nem csak vitrinekben csodálhatják meg a látogatók, hanem fel is próbálhatják azokat, és akár egyedi kortárs ékszerekkel térhetnek haza.

12:00 – 16:00 Karácsonyi ajándékok készítése
Közösen készítünk természetes alapanyagokból készült karácsonyfa-függőket, és ezeket színes szalagokkal, csomagolópapírokkal bolondítjuk meg.

16:00 – 17:00 Tárlatvezetés a Karácsonyi kiállítás // A szentendrei művészek ünnepi kiállítása és vására című tárlaton
A tárlatvezetést tartják: Récsey Manyi és Sinka Zoltán Gábor, az ÚjMűhely Galéria galériamenedzserei

17:00 Senki többet – dokumentumfilm vetítése (’98)
A kortárs művészeti világ útvesztőit körüljárva a Senki többet című dokumentumfilm feltérképezi, hogy a művészetnek ma milyen szerepe lehet a materialista, fogyasztás központú társadalomban. A film megszólaltat öntörvényű műgyűjtőket, hírhedt műkereskedőket, hétpróbás galeristákat, tapasztalt árverésvezetőket, valamint olyan kortárs képzőművészeket, mint Jeff Koons, Gerhard Richter és Njideka Akunyili Crosby, vagy az egykori legendát, Larry Poonst. A film bemutatja, hogy a modern társadalmi értékrendek változása hogyan hat a művészeti piac dinamikájára, avagy hogyan lehet beárazni a beárazhatatlant.
A kétszeresen Oscar-díjra jelölt rendező (My Architect, 2003; Two Hands, 2006), Nathaniel Kahn ezúttal a kortárs képzőművészet és a pénz rejtélyes kapcsolatát járja körül az HBO számára készített dokumentumfilmjében, amely a Sundance Filmfesztiválon debütált. Kahn olyan szakemberekkel dolgozhatott együtt, mint Jeff Beal, aki Emmy-díjat nyert a Netflix számára készített Kártyavár zeneszerzőjeként, valamint Robert Richman, aki korábban elnyerte a legjobb operatőrnek járó díjat a Sundance Filmfesztiválon.

19:00 – 20:00 Kerekasztalbeszélgetés a műgyűjtés és a hazai műtárgykereskedelem világáról
A Senki többet című dokumentumfilmben látottakat „fordítjuk át magyarra” ismert hazai szakértők segítségével, akik beavatnak minket abba, miként is működnek a galériák, a művészeti vásárok, és hogyan érdemes gyarapítani a gyűjteményeket.

A beszélgetés résztvevői:
Ledényi Attila műgyűjtő, az Art Market Budapest alapító-igazgatója
Vass László műgyűjtő
Fenyvesi Áron, az acb Galéria főkurátora

A beszélgetést vezeti:
Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója

A program regisztrációteles. Kérjük, részvételi szándékukat a kozonseg@alkotomuveszet.hu címen jelezzék.

Helyszín: ÚjMűhely Galéria (Szentendre, Fő tér 20.)

ÚjMűhely Galéria

Fő tér 20.
Szentendre, Pest 2000 Magyarország