Események betöltése

Lackfi János Szentendrén | Hőseink

2019-11-16. 17:00 - 19:00

Leírás

LACKFI JÁNOS SZENTENDRÉN // HŐSEINK

A Kucsera irodalmi pályázat díjátadó ünnepségének díszvendége és előadója Lackfi János, író – költő – műfordító -tűzoltó – katona – vadakat terelő juhász… lesz, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt! ?

Időpont: 2019. november 16. szombat, 17:00
Helyszín: Offline Center (Szentendre, Ady Endre út 6/b)

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött (a korlátozott férőhelyek miatt)!
REGISZTRÁCIÓ: https://forms.gle/ZWGB7Ce1rTasM5xJ6

– – – – – – – – – –

2019 – Kucsera Ferenc Emlékév Szentendrén eseménysorozat számos programmal teremtett lehetőséget arra, hogy minél többen megismerjék a mártír káplán, Kucsera Ferenc életútját, vértanúságát, és emlékét megőrizve, közel egy évszázad múltán is példaképként szolgáljon az emberek számára.

A Szentendre Barátai Egyesület a felnőttek mellett, a fiatalabb korosztályt is próbálja megszólítani ezzel a témával. Az emlékév záróeseményét egy kutatási eredmény ihlette, amely során kiderült, hogy a 15 éves, gyermek Kucsera, maga is írt egy kalandregényt, amelyet egy osztálytársa illusztrált. Így született meg a “Hősöm” irodalmi pályázat gondolata, amelyben arra kértük / kérjük a szentendrei diákokat, hogy mutassák be egy általuk írt történeten keresztül ki számukra ma az igazi hős. Ki az a létező vagy elképzelt személy, akit bátorsága, önzetlensége vagy más rendkívüli tulajdonsága miatt tisztelnek, példaképként tekintenek fel rá?

A pályázat célja hogy Kucsera Ferenc áldozathozatalán keresztül kiemeljük: egy jó célért, egy közösségért, másokért tenni jó!

Az irodalom eszközeivel gondolkodásra ösztönözzük a 7-12. évfolyamok diákjait, hogy a régi idők hőstetteire reflektálva megteremtsék, megmutassák korunk hőseit.

A pályázatokat november 8-ig várjuk!
Részletek: www.szentendrebaratai.hu

Offline Center

Ady Endre út 6.
Szentendre, Pest 2000 Magyarország