Események betöltése

KULTKUKUCS! Exkluzív betekintő A tökéletesség pillanatai kamarakiállításba Farkas Ádámmal

január 22. 11:00 - 12:00

Leírás
Magyar kultúra hétvégéje a Ferenczy Múzeumi Centrumban!
Exkluzív betekintő A tökéletesség pillanatai-gyűjteményes szobrászati kamarakiállításunkba Farkas Ádám szobrászművész vezetésével
Szentendréhez és a város művészeti életéhez kötődő alkotók klasszikus modern és kortárs magyar szobrászművészeti alkotásait bemutató kiállítás nyílik 2023 januárjában a Kmetty Múzeumban. A Ferenczy Múzeumi Centrum szobrászati gyűjteményét jellemezően formáló és azt reprezentáló összeállításban az átfogó tendenciák, stílusok és kiemelkedő művészeti karakterek bemutatása révén megismerhetjük a plasztikák tökéletes anatómiára, a részletekre és a történetmesélésre való összpontosítása mellett a „felszín alatti” érzékelés kifejezésmódjait. A látvány és az attól való elvonatkoztatás tökéletes pillanatainak ábrázolásain a fény és árnyék, anyag és forma játékának kölcsönhatásai domborodnak ki.
Kiállító művészek: Asszonyi Tamás, Ifj. Blaskó János, Csíkszentmihályi Róbert, Farkas Ádám, Farkas Zsófia, Ferenczy Béni, Holdas György, Imre Mariann, Kerényi Jenő, Kucs Béla, Ligeti Erika, Lois Viktor, Matyófalvi Gábor, Mokry-Mészáros Dezső, Németh Ágnes, Papachristos Andreas, Rózsa Péter, Smetana Ágnes, Szentirmai Zoltán, Z. Gács György.
A tárlatvezetés ingyenes!
Előzetes regisztráció szükséges a korlátozott a létszám miatt: regisztracio@muzeumicentrum.hu.
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.
* * *
Farkas Ádám: Emlékek a jövőből II.
1980
bronz
Ferenczy Múzeumi Centrum

Kmetty János Múzeum

Fő tér 21.
Szentendre, 2000 Hungary