Események betöltése

Kovács Kriszta / #kultihlető / online

2021-04-15. 19:00

Leírás

Ihletődj Kultszereplőkkel!
Motiváció, lendület, inspiráció, feltöltődés?!…Ihlet!
Vajon miből építkezik, töltekezik, miből “merít” egy művész? Miféle érzés, gondolat, érzet az Ihlet?
A Szentendrei Kulturális Központ #kultonline​​ csatornáin hétről-hétre bemutatunk egy-egy kis videót olyan művészekről, emberekről, akik valamilyen módon kapcsolatban állnak velünk, a Szentendrei Kulturális Központtal. Magukról, világukról mesélnek, de legfőképpen arról, ők miből merítenek ihletet?

♥♥♥

Kovács Kriszta, a szentendrei Ínyencház Főzőiskola vezetője, tulajdonosa

Kovács Kriszta – A szentendrei Ínyencház Főzőiskola megálmodója, vezetője, tulajdonosa. 2012-ben, második kislánya születése után döntött úgy, hogy a sok éves multinacionális cég adta biztos munkát felváltja egy szerelem-projektre, egy saját vállalkozásra.

Így lett először megálmodója, majd tulajdonosa és vezetője a szentendrei Ínyencháznak, mely nemcsak egy főzőiskola, hanem egy gasztroműhely, egy kreatív alkotó-tér gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. A rendezvények, főzőtáborok, egyéni és csoportos kurzusok és városi gasztrosétákon keresztül szeretné közelebb hozni és megszerettetni az emberekkel a gasztronómiát: a kulináris élmény, a sütés-főzés örömét, a gasztronómia adta kreatív alkotás lehetőségét.

Kovács Kriszta a Szentendrei Kulturális Központ fesztiváljaira is biztosít gasztronómiai élményt. Legutóbb az augusztusi Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva programsorozaton gyerek és felnőtt főzőkurzusokat tartott, gasztronómiai csevej háziasszonya volt. Az Advent Szentendrén rendezvényünkön -mely tavaly az online térbe került- mézeskalácsház-készítő videóval és az általa összekészített alapanyagcsomaggal tette színesebbé adventi napjainkat.

A videó április 15., 19 órától Facebook oldalunkon, illetve YouTube csatornánkon érhető el.