Események betöltése

Kékszakállúak a művészetben és a valóságban

2018-02-18. 17:00 - 19:00

Leírás

Kékszakállúak
a művészetben és a valóságban
perverzió, abúzus, pedofília az irodalomban, zenében és mai magyar valóságban

Felolvasás és beszélgetés
Résztvevők
Básthy Ágnes
szociológus, publicista
Molnár Béla
zenész
Weiner Sennyey Tibor
költő, író, a DRÓT főszerkesztője

Az estet Weiner Sennyey Tibor Kékszakállúak című novellájának első nyilvános felolvasásával kezdjük, majd pedig Básthy Ágnessel és Molnár Bélával beszélgetünk a felvetett témáról.

A mai magyar társadalomban érzékeny téma és több ízben is felmerült az utóbbi időben a perverzió, abúzus és pedofília súlyos problematikája. Az irodalom és zene történeteben több ízben is találkozunk ezeket a témákat feszegető művekkel. A társadalom felnőttségét mutatja, hogy mennyire tudunk ezzel szembenézni, tudunk-e erről érdemben beszélni vagy megmarad csak a borzongás, szörnyülködés, képmutatás szintjén diskurzusunk, amikor szembesülünk azzal, hogy mindez minket is érint.

Kapcsolódó cikkek a DRÓTról:

Nemzeti Bordélyház – Közpénzen PUNCSolt üzletek
http://drot.eu/article/nemzeti-bordelyhaz-kozpenzen-puncsolt-uzletek

Ezt jelentené a munkaerő megtartása? Ezt szánja országunk vezetése a fiatal nőknek, mint női szerepmodellt? Vajon most akkor tényleg a Széchényi Terv tőkealapját használják arra, hogy hazánk gazdag és befolyásos férfijai kényükre válogassanak a diáklányok között szexuális igényeik kielégítése céljából? Básthy Ágnes szerint ami 2017 nyarán megjelent az interneten és óriásplakátokon nem más, mint a prostitúció egy formája. Hogy mi minden ezzel a gond? Írását a DRÓTon 31605-en olvastátok el.

STÁDIUM-BOTRÁNY
http://drot.eu/article/stadium-botrany-magyar-iroszovetseg-elnoke-szerint-ha-igaz-akkor-megbocsathatatlan

Follinus Anna Gérecz Attila- és Junior Prima-díjas költő számolt be a Díványnak arról, hogy négy éven át zaklatta őt a Stádium irodalmi könyvkiadót vezető házaspár.
A botrány kapcsán összefoglalót közöltünk, majd előbb – a DRÓTnak még egy érintett – Hajdrák Tímea, fotóriporter – nyilatkozott a Stádium-botrány kapcsán, aki Kárpáti Kamilt és Lőkös Margitot a hetvenes évek utolsó éveiben ismerte meg Pesterzsébeten, a Gorgó Irodalmi Színpadon, amikor ő 16 éves volt.
Mindezek után egy hosszabb interjúban Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke, író-költő, egykori Stádium-szerző, Kárpáti Kamil tanítványa válaszolt a DRÓT kérdéseire.

Folt Kávézó

Kucsera Ferenc u. 11.
Szentendre, 2000 Hungary