Események betöltése

Imre Mariann tárlatvezetése a tökéletesség pillanatai című gyűjteményes szobrászati kamarakiállításon

február 26. 14:00 - 15:00

Leírás
Imre Mariann szobrászművész tárlatvezetése A tökéletesség pillanatai – Gyűjteményes szobrászati kamarakiállításon.
A Szentendréhez és a város művészeti életéhez kötődő alkotók klasszikus modern és kortárs magyar szobrászművészeti alkotásait bemutató kiállítás nyílt 2023 januárjában a Kmetty Múzeumban. A Ferenczy Múzeumi Centrum szobrászati gyűjteményét jellemezően formáló és azt reprezentáló összeállításban az átfogó tendenciák, stílusok és kiemelkedő művészeti karakterek bemutatása révén megismerhetjük a plasztikák tökéletes anatómiára, a részletekre és a történetmesélésre való összpontosítása mellett a „felszín alatti” érzékelés kifejezésmódjait. A látvány és az attól való elvonatkoztatás tökéletes pillanatainak ábrázolásain a fény és árnyék, anyag és forma játékának kölcsönhatásai domborodnak ki.
Kiállító művészek: Asszonyi Tamás, Ifj. Blaskó János, Csíkszentmihályi Róbert, Farkas Ádám, Farkas Zsófia, Ferenczy Béni, Holdas György, Imre Mariann, Kerényi Jenő, Kucs Béla, Ligeti Erika, Lois Viktor, Matyófalvi Gábor, Mészáros Dezső, Németh Ágnes, Papachristos Andreas, Rózsa Péter, Smetana Ágnes, Szentirmai Zoltán, Z. Gács György.
A kiállítás 2023. 01. 28. – 2023. 04. 23. között, szombat – vasárnap, 14:00 órától 16:00 óráig látogatható a Kmetty Múzeumban.
Belépőjeggyel látogatható!
Előzetes regisztráció szükséges a korlátozott a létszám miatt: regisztracio@muzeumicentrum.hu.
* * *
További kapcsolódó programok:
❄ 02/18 szombat 16:00
SZERELEM – Önismereti foglalkozás Nagy Luca meseterapeutával | A tökéletesség pillanatai
❄ 03/26 vasárnap 15:00
Smetana Ágnes tárlatvezetése | A tökéletesség pillanatai – Gyűjteményes szobrászati kamarakiállítás
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
A kiállítás a hatályos járványügyi szabályok szerint látogatható.
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Kmetty János Múzeum

Fő tér 21.
Szentendre, 2000 Hungary