Események betöltése

Húsvéti fészekrablás

2022-04-17. 10:00 - 16:00

Leírás

Idén is megszervezzük a tavaly nagy sikert aratott Húsvéti fészekrablást! Fészekrakók és fészekrablók figyelem! Húsvét hétvégére elkészítjük a „fészekrabló térképet”, amellyel vasárnap felkereshetitek a fészkeket. A fészkekben apró ajándékok várnak majd, amelyből ha kiveszel valamit, cserébe egy köszönő ajándékot kell tenned, hogy a fészekrakóknak is vidám ünnepe legyen. Fészekrakónak bárki jelentkezhet, aki vállalja, hogy húsvét vasárnap  hogy húsvét vasárnap egy húsvéti fészket épít kerítésére, vagy kapuja elé, és azokat apró ajándékokkal tölti meg.

 

2021-ben a járványhelyzet miatt született a Húsvéti fészekrablás ötlete Szentendrén, amelyet Solymár szervezett meg először, és tette országos méretű mozgalommá.

A játék lényege, hogy húsvéti fészekrakónak bárki jelentkezhet, aki vállalja, hogy húsvét vasárnap egy húsvéti fészket épít kerítésére, vagy kapuja elé, amiben apró ajándékok várják a fészekrablókat. A Szentendrei Kulturális Központ húsvét hétvégéjére elkészíti a térképet, amin a nálunk jelentkezett összes fészekrakó helyszín meg lesz jelölve. Ezzel a térképpel aztán húsvét vasárnap a fészekrablók nekivághatnak a sétának.
Fészekrabló bárki lehet, aki szeretne részt venni a játékban. A fészekrablók a megtalált fészkekből kivehetnek egy ajándékot, de cserébe be kell tenniük egy köszönő ajándékot is.
Létrehoztunk egy ESEMÉNYT IS, amelyben  nyomon követhetővé válik a játék: a „felkészülés” szakaszában ötleteket adunk például fészek-készítéshez vagy ajándékhoz. A fészekrablás napján ide várjuk a rablás közben készült fotókat, és itt osztjuk meg a térképet is.
A játék menete:
• A városlakók közül bárki jelentkezhet a játékra! Aki szeretne fészekrakó lenni: 2022. április 7-ig küldje jelentkezését – lakcíme megjelölésével! – a rendezveny@szentendre.hu email címre.
Április 12-én közzétesszük a Szentendrei Fészekrabló Térképet.
Április 17-én, húsvét vasárnapján délelőtt a Fészekrakók kiteszik ajándékokkal teli húsvéti fészküket a kapujuk elé. (Javaslatok fészekrakók számára: a fészek jól látható legyen; esetleg figyelemfelkeltő háttér is lehet mögötte; a fészek lehet bármilyen egyszerű kosár, doboz, de lehet akár saját készítésű; a fészekbe apróság kerüljön ajándékként.)
Ezen a napon a térkép segítségével a fészekrablók megkeresik a fészkeket, és egy-egy ajándékot vesznek el a fészkekből, illetve raknak bele valamilyen köszönő ajándékot (ez akár lehet egy rajz, vers, jókívánság)
• Mind a fészekrakóktól, mind a fészekrablóktól várjuk az ajándékokról, fészkekről, vagy bármilyen megörökített pillanatról a képeket!

Szentendre

Szentendre, 2000 Magyarország