Események betöltése

HÁZASSÁG HETE 2023 – Férfinak és nőnek teremtette őket – Bese Gergő atya előadása

2023-02-15. 18:30 - 19:30

Leírás
FÉRFINAK ÉS NŐNEK TEREMTETTE ŐKET
Előadó: Bese Gergő atya
Időpont: Február 15., szerda | 18:30
Helyszín: Ferences Gimnázium közösségi tere (Megközelítés a főbejáraton keresztül)
Szeretettel hívunk február 15-én, szerdán 18:30 órától Bese Gergő atya előadására, ahol közkedvelt előadónk a nemi indentitás-, a nemi szerepek-, és a férfi és női perspektívák közti hasonlóságok és különbözőségek- kérdéseit feszegeti, felsorakoztava tényeket és eloszlatva tévhiteket.
A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
– – – – – – – – – – – – – – – –
BESES GERGŐ atya:
„Katolikus pap, földrajz- és hittan tanár, blogger, német nemzetiségi képviselő – ez csak néhány címszó, amit Bese Gergőről találhatunk, ha az önéletrajzi adatait böngésszük az interneten. De kicsoda valójában Bese Gergő atya?
BG: Én azt szoktam mondani, hogy egy egyszerű paptanár vagyok. Alapvetően tanárnak indultam, földrajz-, német nemzetiségi tanítóként, hittan-oktatóként, meg amire éppen nem volt tanár, azt a tárgyat oktattam. Nekem a tanítás örök szerelem. Előbb voltam pedagógus, a Jóisten meghívása csak később érkezett. Úgy gondolom, életem alapvető célja, feladata az ifjúság nevelése. Az pedig, hogy pap is lehetek, egzisztenciálisan is sokat segít abban, hogy a pályán maradhassak tanárként, hiszen így mondhatni két lábon állok.”

Ferences Gimnázium

Áprily Lajos tér 2.
Szentendre, 2000 Hungary