Események betöltése

Házas borok – Winetrek különkiadás

2019-02-15. 19:00 - 22:00

Leírás

HÁZAS BOROK – WINETREK KÜLÖNKIADÁS
FEBRUÁR 15. péntek | 19:00 | Borkóstoló képzeletbeli utazással egybekötve – újszerűen

Helyszín: Szamárhegyi Mozgás -és Hangstúdió Szentendre (Dorn pince)
Ár: 6900,- Ft/fő // fizetés a helyszínen
Maximális létszám: 26 fő
Regisztráció: https://goo.gl/forms/U6sXazwX5jJUQRxC3

Tavaly februárban elkezdtünk egy sorozatot a szerelmes borokkal, amelyet dramaturgiai szempontból a házas borok követnek, azon meg mindenki gondolkozzon el, hogy mi jön jövőre… ☺

De miről is szól ez a rendkívüli utazás??? A Szentendre Barátai Egyesület által szervezett Házasság hete programsorozathoz kapcsolódva a házasság és a borok viszonyával foglalkozunk. Adja magát a borházasítások témája, amelyekkel az eddigiekben méltatlanul keveset foglalkoztunk. Az egyes közösségekben is jól ismert mintaházasságok mellett a kissé renitens-, fura- és érdekházasításokat is meg fogjuk kóstolni. De nem lenne WineTrek, ha közben nem járnánk be a világot borász, kereskdeő és borvidékek közötti házasság – kapcsolatok felderítésével, a megszokott stílusban. A megszokott helyen (Dorn-Szamárhegyi pincében). A megszokott időpontban (péntek 19:00). Február 15-én, este.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

MIT CSINÁLUNK?

A WineTREK egy újszerű ismerkedés a borokkal, képzeletbeli utazások formájában. Röviden összefoglalva: olyan gasztronómiai élmény, amely az utazás, a tanulás és a kulisszák mögé való bepillantás hármasa, lazán. Ez alkalommal a Házasság Hete Szentendre programsorozathoz kapcsolódva a „házas” borvilág történeteivel ismerkedünk meg, egyaránt érintve az Ó- és az Újvilág borvidékeit is. Ahogy a házasság sem mindig édes cukormáz, úgy ezen a kóstolón sem az édes borokon van a hangsúly.

MIT TARTALMAZ A CSOMAG?

A program során 10 különféle, többségben külföldi bort kóstolunk, amelyek mellé 5 alkalommal különféle bisztró falatot szolgálunk fel. A borok mellé a vizet biztosítjuk.

KIK JÖHETNEK?

18 éven felüli személyek, ugyanis a programon alkoholt fogyasztunk.

– – – – – – – – – –

Házigazda: HIDEGKUTI Gergely

Soha sem szerettem klasszikus borkóstolókat tartani. A szűk, fanatikus rajongók ugyanis jobbnál-jobb programokból válogatatnak, a többieknek meg nem elég érdekfeszítő a borok alapos elemzése és feszélyező a mély szakmaiság. A WineTREK kóstolókat pár barátommal indítottuk el, ugyanis mindannyian vágytunk egy könnyed hangulatú, de mégis komoly borokról szóló programra. A könnyedséget az útibeszámoló szerű diavetítés biztosítja, ahol a borok analitikai adatai helyett az őket előállító pincészetekről, emberekről, illetve a borok termőhelyeiről mutatok képeket és mesélek történeteket.

Szamárhegyi Mozgás- és Hangstúdió Szentendre

Arzén utca 12.
Szentendre, Pest 2000 Magyarország