Események betöltése

Hatlépés: Vajda Lajos & Vajda Júlia / Szerelem

2019-02-17. 18:00 - 20:00

Leírás

H A T L É P É S // S Z E R E L E M

Vajda Lajos Világok között című tárlatán a Hatlépés sorozat harmadik estjén, február 17-én, vasárnap Vajda Lajos és Vajda Júlia (1913-1981) kapcsolata, művészeti útja, élete kerül középpontba, emellett a Vajda Júlia “Mégis legyen kiállítás…” – Vajda Júlia élete és művészete tárlat anyaga is. A programon Szabó Noémivel, a kiállítás kurátorával Juhász Anna beszélget.
Közreműködik:
Kecskés Karina színművész
Dés László zeneszerző, előadóművész
Kaszás Gergő színművész

Vajda Júlia (1913–1981) pályáját az 1930-as évek közepén, Vajda Lajos, Korniss Dezső, Bálint Endre közvetlen közelségében kezdte, és a hetvenes évek neo-avantgárd fiataljainak lelkes és megbecsült útitársaként fejezte be. Vajda Júlia pályája olyan volt, mint egy szaggatott film: korszakok, törések, nekilendülések követték egymást, a művész mindvégig megőrzött fiatalságából és az idők változásából következő szinte páratlan sokszínűséggel alkotott.

A SZERELEM / Vajda Lajos & Vajda Júlia est a kiállítótérben, a képek közötti felolvasással és erre az alkalomra összeállított vetítéssel várja a közönséget, míg Dés László zenei improvizációval válaszol az elhangzottakra.
_______________________________________________
Titkok az életből – a Hatlépés – Juhász Anna irodalmi szalonja Szentendrén estjein rendhagyó módon, személyes aspektusból mutatkoznak be Szentendre képzőművészei, eddig nem publikált írások, levelek révén.
Karinthy Frigyes Láncszemek című novellájából tudjuk, hogy legfeljebb hat lépéssel bárki elérhető a Földön. A Ferenczy Múzeum legújabb programsorozata a szépirodalom barátainak szól, ám azzal a szándékkal, hogy a résztvevők – néhány lépés megtételével – a képzőművészethez is eljuthassanak. A HATLÉPÉS című irodalmi szalon házigazdája a népszerű irodalmár, Juhász Anna.

A tárlat 20:00 óráig látogatható.
Belépőjegy az estre: 1000 Ft.
Belépőjegy (kedvezményes) aznap a kiállításokra (Vajda Lajos / Vajda Júlia kiállítása): 700 Ft

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött: regisztracio@muzeumicentrum.hu
Budapestről autóbusz indul az estre, aki busszal jönne, regisztráló levelében kérjük, jelezze február 14-ig!

Helyszín: Ferenczy Múzeum, Szentendre, Kossuth Lajos u. 5.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Ferenczy Múzeum

Kossuth Lajos utca 5.
Szentendre, 2000 Hungary

www.femuz.hu