Események betöltése

Hatlépés – Juhász Anna irodalmi szalonja Szentendrén

2019-01-26. 18:00 - 19:30

|Ismétlődő Esemény (Az összes)

One event on 2019-02-17 at 16:00

One event on 2019-03-23 at 18:00

One event on 2019-04-13 at 18:00

One event on 2019-06-01 at 18:00

Leírás

Különleges irodalmi szalon Szentendrén

Karinthy Frigyes Láncszemek című novellájából tudjuk, hogy legfeljebb hat lépéssel bárki elérhető a Földön. A Ferenczy Múzeum legújabb programsorozata a szépirodalom barátainak szól, ám azzal a szándékkal, hogy a résztvevők – néhány lépés megtételével – a képzőművészethez is eljuthassanak.

A Hatlépés című irodalmi szalon házigazdája a népszerű irodalmár, Juhász Anna. A különböző alkalmakkor egy-egy aktuális kiállításhoz kapcsolódóan a művészet kevéssé ismert, de annál érdekesebb privát arca mutatkozik meg versek, levelek, naplók, kéziratban maradt töredékek megidézésével. Hús-vér emberek személyes történeteibe nyerhetünk betekintést – avatott szakértők és kitűnő színészek közreműködésével.

A sorozat estjein feltárul a képzőművészet magyarországi fővárosának tartott Szentendre mindeddig kevéssé ismert, ám annál izgalmasabb legendáriuma – a szépirodalom révén.

Január 26-án Vajda Lajos életműtárlatához kapcsolódóan 33 év – 33 pillanat címmel várják Szentendrén az irodalom és a képzőművészet barátait. Február 17-én a Szerelem című est témája a modern magyar képzőművészet meghatározó mestere mellett felesége, a szintén jelentős életművel rendelkező Vajda Júlia alakja és a két művész közötti megrendítően szép kapcsolat lesz. Március 23-án a magánéletét és a művészetét is rendre izgalmasan alakító Czóbel Béla lesz a Rejtély című este főszereplője. Április 13-án a nemrég új állandó kiállítást kapott Kmetty János nem mindennapi egyéniségét Úton címmel mutatja be az irodalmi szalon. Az Art Capital idején is lesz Hatlépés Szentendrén – az Álom című estre június elsején várják a közönséget.

Regisztráció: regisztracio@muzeumicentrum.hu

Ferenczy Múzeum

Kossuth Lajos utca 5.
Szentendre, 2000 Hungary

www.femuz.hu